lunes, 9 de diciembre de 2013

#0309
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 05 de desembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: La producció de carn de porc en el període gener-setembre ha augmentat un 3,1% respecte del mateix període de l’any 2012.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Les darreres dades disponibles de l’enquesta mensual de sacrifici de bestiar en escorxadors mostren, en el període gener-setembre i en relació amb el mateix període de l’any anterior, un augment de la producció de carn de porc (3,1%) i un lleuger increment de la de boví (0,3%). En canvi, disminueix la producció de carn de cabrum (-32,7%), oví (-12,7), au (-4,8%) i conill (-1,7%).
Lliuraments de llet crua de vaca a centrals lleteres durant el mes d’octubre: durant el mes d’octubre, els lliuraments de llet crua a Catalunya van incrementar un 1% (510 milers de kg) en relació amb el mateix període de l'any anterior. Pel que fa als lliuraments acumulats de gener a octubre, són lleugerament superiors als de l'any anterior (0,47%, 2.522 milers de kg).
Els preus del boví comencen a reflectir la proximitat de les festes nadalenques.
Segona setmana consecutiva amb un manteniment de preus i costos de producció, la qual cosa fa que l'indicador ISC de la setmana 48 es mantingui constant respecte el de la setmana passada, amb un valor per sobre de la mitjana de valors (129,22 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (21,64 p.p.).
Durant el mes de setembre de 2013, es mostra una evolució positiva de l'indicador ISC, respecte el del mes d'agost, de tots els sectors, excepte el de pollastre d'engreix: boví d’engreix (11,95 punts percentuals (p.p.)), conill (12,89 p.p.), llet (35,51 p.p.) i pollastre d’engreix (-52,33 p.p.). Tots els sectors, excepte el de la llet, presenten valors per sobre de la mitjana: boví d’engreix (130,31 p.p.), conill (133,26 p.p.), llet (79,74 p.p.) i pollastre d’engreix (115,21 p.p.). Pel que fa a l'indicador ISC del mes de setembre de 2013 respecte del mateix període de l'any anterior, tots els sectors mostren una variació anual positiva: boví d’engreix (53,47 p.p.), conill (32,72 p.p.), llet (65,64 p.p.) i pollastre d’engreix (9,32 p.p.).
 En el període gener-octubre, la producció acumulada de futurs broilers ha disminuït, en relació amb el mateix període de l'any anterior, un 2,1% (3.366 milers de pollastres d'1 dia menys).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes de setembre dels cereals pugen lleugerament, mentre que hi ha majoritàriament descensos en els pinsos; els adobs es mantenen estables. S’observen baixades clares en les cotitzacions de l’energia.
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Torna a augmentar el preu de la llet durant el mes d’octubre, en comparació al mes anterior, i el preu de la carn de boví disminueix en totes les categories, excepte en el cas de la vedella creuada que es manté constant respecte del preu del mes de setembre. Pel que fa als costos de producció, en el cas del boví de llet, tots els preus dels inputs augmenten, respecte dels del mes de setembre, excepte el lactoreemplaçant, que disminueix un 4,6%. En el cas del boví de carn, tots els preus dels inputs tornen a disminuir, respecte dels enregistrats al mes de setembre, excepte la palla de cereals, que augmenta un 1,4%.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 48.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
S’ha publicat els indicadors corresponents a la setmana 47.
Amunt
 

:: Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava de Catalunya

Observatori de la vinya, el vi i el cava de Catalunya
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
El valor de les vendes de productes industrials de Catalunya va ser de 85.718 milions d'euros l'any 2012, un 0,1% més que l'any anterior, segons dades provisionals. L ‘alimentació és una de les branques que concentra els productes amb més vendes.
El segon trimestre de l’any, l’economia catalana reprèn el creixement. Les exportacions d’aliments, begudes i tabac recuperen la caiguda del darrer trimestre de 2012 i el primer de 2013.
Espanya
Ja estan accessibles els resultats corresponents a l’any 2012.
Ja estan accessibles els resultat corresponents a l’any 2012.
Resum de les declaracions per comunitats autònomes. Catalunya ocupa el primer lloc quant a existències declarades en la campanya 2013-14 amb un total de 196.087,1 hectolitres.
Europa
Ja podeu consultar la publicació en línia que recull les principals dades fins a l’any 2011 del sector mediambiental i de l’energia.
Món
Espanya es troba entre els 4 primers països de la UE-27 productors i consumidors de bioetanol. Les dades de producció d’agrocombustibles no han variat en els darrers 5 anys. No obstant, sí que ha disminuït en els darrers 2 anys (2012-2013) el consum intern. És per això que les empreses espanyoles es veuen obligades a buscar nous mercats a l’exterior.
Amunt

No hay comentarios: