lunes, 9 de diciembre de 2013

La transmissió de valors a través de les joguines

 Generalitat de Catalunya - gencat.cat

 
Institut Català de les Dones
Inici  >  Àmbits temàtics  >  Foment de la igualtat  >  Coeducació  >  Joguines
Comparteix

La transmissió de valors a través de les joguines

Aquesta campanya de sensibilització de l’Institut Català de les Dones promou la transmissió als infants dels valors de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a través del temps de joc.
 “Juga per la igualtat” impulsa que s’eduqui els nenes i les nenes en el reconeixement de les seves diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals amb plena llibertat i subratlla la importància que té el joc com instrument educatiu per al desenvolupament de les habilitats i del potencial dels infants com a persones. Els jocs intervenen en el creixement personal, relacional i social de les nenes i els nens ja que influeixen en la definició de la pròpia identitat i esdevenen un element d’interacció i d’acceptació de normes, regles i pautes. Jugar, de fet, és preparar-se per la vida.
La campanya demana no limitar el seu món a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d’haver nascut nens o nenes, així quan esdevinguin persones adultes podran tenir un futur més ampli, més lliure i amb més oportunitats o possibilitats. Es tracta de prendre consciència que a través de les joguines i els jocs podem transmetre patrons i models relacionals dels homes i les dones basats en el respecte i la igualtat d’oportunitats.
“Juga per la igualtat” és una campanya de sensibilització que es difon a través dels mitjans de comunicació electrònics (butlletins, webs, xarxes socials, etc) dels departaments i organismes de la Generalitat de Catalunya implicats en la temàtica, així com els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones dels ens locals, les associacions que treballen per la igualtat d’oportunitats, els municipis, etc. Enguany, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura també es porten a terme xerrades a biblioteques, amb el títol “Jugant a fer-se grans: jugant a fer-se dones i homes”, a càrrec de Cristina Sánchez Miret, doctora en Sociologia i professora de la Universitat de Girona:
  • 12 de desembre de 2013, a les 18 hores, a la Biblioteca Pública de Tarragona (Carrer de Fortuny, 30)
  • 13 de desembre de 2013, a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar (Pl. Pere Torrent, 1)

Data d'actualització: 03.12.2013
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya | Departament d'Acció Social i Ciutadania

No hay comentarios: