jueves, 19 de diciembre de 2013

#0311
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 19 de desembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: La Renda Agrària en termes corrents s’ha incrementat un 7,7% a Espanya respecte l’any passat, en la primera estimació per a 2013.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Avisos del Butlletí

Amb aquesta tramesa, iniciem el període de vacances de Nadal. El Full de novetats estadístiques no es tornarà a emetre fins al 16 de gener de 2014. Fins aleshores, us desitgem Bones Festes i Feliç Any Nou.
 
Amunt
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Petites fluctuacions de preus a tots els mercats catalans, que ja han negociat la major part del volum de producte corresponent al consum nadalenc.
L'indicador de la setmana 50 disminueix, lleugerament, respecte el de la setmana passada, degut a una disminució de preus (-1,13 p.p.), manteniment-se per sobre de la mitjana (127,36 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius (28,46 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Les existències de poma de Catalunya a 30 de novembre 2013 s’han situat en 195.919 tones, un 34% més que l’any passat. Cal recordar que l’any passat hi va haver una collita inferior degut a l’afectació per pedregades durant l’estiu i a baixos quallats de fruit primaverals.
S’ha publicat els indicadors corresponents a la setmana 49.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
L'IPC creix un 0,3% interanual a Catalunya al novembre de l’any 2013. Els grups més inflacionistes han estat begudes alcohòliques i tabac (5,6%) seguits d'aliments i begudes no alcohòliques (1,2%). Contràriament, les baixades més intenses les registren comunicacions (−6,5%) i medicina (−4,1%).
Les exportacions han augmentat un 4,6% interanual a Catalunya al setembre del 2013, segons dades del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Per destinació econòmica, els béns de consum presenten increments d'un 18,3% i els de capital d'un 8,3%; en canvi, els intermedis decreixen un 2,5%. Les importacions han augmentat un 3,7% interanual, gràcies a l'augment en els béns de consum (16,1%) i en els de capital (11,1%).
Espanya
La Renda Agrària en termes corrents experimenta un augment del 7,7% en la primera estimació per a 2013 i en termes constants per UTA incrementa un 10%.
Entre les àrees d’aplicació final dels productes obtinguts de l’ús de biotecnologies, destaquen la salut i l’alimentació, amb un 51,3% i un 34,0%, respectivament.
Dades mensuals del consum agrícola de diferents tipus de fertilitzants inorgànics, i per comunitats autònomes.
Europa
Segons les primeres estimacions, els ingressos per treballador baixaran fins un 1,3% l’any 2013. La Renda Agrària real per treballador s'estima que ha augmentat en quinze estats membres i ha caigut en tretze. Els majors increments s'esperen als Països Baixos (11,4%), Romania (10,4%), Espanya (10%) i Itàlia (8,9%), i les majors caigudes a Estònia (-17,2%), França (-16,4%), Croàcia (-16,2%) i Alemanya (-10,0%).
Publicació en línia que respon a qüestions com ara: hi ha reduccions en les emissions de contaminants a la UE?, hi ha patrons d’una tendència envers a un consum més sostenible a la UE?, hi ha un augment del finançament de la UE per a països en desenvolupament?.
Es preveu una baixada global de la renda agrària l’any 2013 i diferències importants segons el tipus de produccions a França. Baixa sobre tot a les explotacions dedicades als grans cultius.
Publicació en línia de les principals dades dels sector agrari de França l’any 2012.
Món
S’espera un pujada del 15% en la renda de l’any 2013 respecte de l’exercici anterior.
Aquest darrer informe revisa a l’alça la producció de cereals en 8,75 milions de tones envers la previsió anterior. El blat augmenta 5 milions de tones gràcies a les bones perspectives del Canadà i Austràlia. També s’incrementen les previsions de cereals secundaris en 3,71 milions de tones amb un ascens del blat de moro d’1,46 milions de tones. Els estocs finals de blat pugen, mentre que baixen els de cereals secundaris.
Amunt

No hay comentarios: