martes, 24 de diciembre de 2013

#104
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
23 de desembre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Bones Festes!
Contribuïu a un Nadal sostenible i respectuós amb el medi ambient.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

Els dies 17, 18 i 19 de desembre es van celebrar xerrades sobre les participacions preferents i el deute subordinat, organitzades totes elles per l'Agència Catalana del Consum, juntament amb els Consells Comarcals del territori (Consell Comarcal del Gironès, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i el Consell Comarcal del Baix Empordà, per aquests dies, respectivament).
Aquestes xerrades, en les que va participar el director Alfons Conesa, estaven destinades a les persones afectades i als consumidors en general.

En el marc de la jornada "L'avui del comerç no sedentari a Catalunya" s'ha presentat la Guia bàsica del comerç no sedentari, elaborada per la Confederació de Comerç de Catalunya amb l'assessorament i suport de l'Agència Catalana del Consum.
Alfons Conesa, director de l'ACC, ha destacat dels continguts de la Guia, la importància de tenir coneixements bàsics del català i castellà per part de qui es dedica a aquesta activitat; la necessitat d'exhibir el preu complet de tots els productes de manera clara, fàcilment identificable i clarament visible pels consumidors; quan es fa el pes o mesura que cal efectuar-ho sempre a la vista del públic; l'obligació de disposar de fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia amb un cartell que informi de que se'n disposa; el lliurament del tiquet de compra; així com complir les prescripcions generals i específiques contingudes en el Codi de Consum de Catalunya.

L'exposició "Consum, punt de trobada" es podrà visitar els propers dies 28, 29 i 30 de desembre, entre 10 i 20h, al Camp Nou (façana de la Llotja).
Amb aquesta exposició interactiva, l’Agència Catalana del Consum vol donar a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, tot explicant quina és l’estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.

Curs adreçat a llicenciats/des o diplomats/des que duen a terme tasques d'informació i orientació a les persones consumidores.
Els principals objectius del curs són adquirir coneixements de les normes que regulen els productes i serveis oferts a les persones consumidores i usuàries; Saber els drets i deures per poder exercir un consum responsable i reflexiu i conèixer les vies d'informació, així com els mecanismes de funcionament i els canals de distribució de la societat de consum.
El període d'inscripció acaba el 3 de gener de 2014.

L'Agència Catalana del Consum participarà en el proper Festival de Infància amb l'estand "Consumir bé és bo i divertit", del 27 de desembre al 4 de gener.
Amb el títol "Consumir bé és bo i divertit" l'estand de l'Agència Catalana del Consum té per objectiu fomentar la importància del consum responsable i solidari entre els més joves. En aquesta edició, acull tres tallers, un de teatre amb obres diferents sobre els hàbits de consum on els protagonistes són els nens i nenes que hi vulguin participar; un altre de contacontes sobre el consum responsable; i un de pintacares com a activitat lúdica. L'estand disposa d'un espai dedicat als més petits amb trencaclosques i un racó de lectura solidària.

:: Destaquem

imatge
El Departament de Salut, juntament amb la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària, posa en marxa un nou canal, de caràcter divulgatiu, sobre els trastorns del comportament alimentari per conscienciar la població de la importància de fomentar hàbits d'alimentació saludables i promoure l'acceptació de la imatge corporal en els infants i adolescents.
Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: