jueves, 12 de diciembre de 2013

#0310
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 12 de desembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: La previsió de producció 2013/2014 a Espanya de l'oli d'oliva se xifra en 1,5 milions de tones, i la mundial en 3,098 milions de tones.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Les perspectives d’increment de la demanda empenyen a l’alça bona part dels preus dels productes ramaders.
Tot i l'increment del cost de l'alimentació, l'augment dels preus fa que l'indicador ISC de la setmana 49 augmenti, lleugerament, respecte el de la setmana anterior (0,11 p.p.), i es mantingui per sobre de la mitjana (128,90 p.p.). D'altra banda, l'indicador mostra un creixement significatiu en termes comparatius respecte al del mateix període de l'any passat (28,75 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes de setembre, la variació interanual de l’índex general ha estat del 6,9% amb una nova disminució respecte els mesos anteriors. Els dos sectors, agrícola i ramaders, mostren taxes de signe positiu amb un 14,8% i un 3% respectivament.
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Durant el tercer trimestre del 2013, augmenta el preu de la llet, respecte el mateix període de l’any passat, a Europa i Nova Zelanda i disminueix als Estats Units, degut als forts increments de preus enregistrats durant la segona meitat de l’any 2012. Pel que fa al sector carni, tot i la baixada del preu de juny a juliol, a la Unió Europea,  aquesta segueix enregistrant els preus més alts, en comparació als  seus principals competidors, Argentina, Brasil i els Estats Units.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 49.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
S’ha publicat els indicadors corresponents a la setmana 48.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Les vendes a les grans superfícies han disminuït un 4% interanual a l’octubre. Per grups de productes, les vendes en alimentació són les que han registrat un descens més acusat (del 4,8% interanual), mentre que les vendes de la resta de productes han disminuït un 3,3%. En el període gener-octubre, la variació de l’índex ha estat del -6,1% respecte del mateix període de l’any anterior. En el conjunt del període, són els productes no alimentaris els que registren una disminució més intensa (-7,1%), davant dels productes d’alimentació (-4,6%).
Bones perspectives a dotze mesos per a l’exportació.
Espanya
Informació bianual del sector pesquer.
L’octubre d’enguany, pugen els lliuraments de llet i també els preus percebuts pels ramaders en 2,1 cèntims respecte al mes de setembre.
Ja estan disponibles totes les dades del mes d’octubre.
Europa
El volum de vendes al detall baixa un 0,2% a l’octrubre respecte del setembre d’enguany. A l’octubre de 2013 respecte del setembre de 2012, els aliments, les begudes i el tabac van caure un 0,1% a la zona euro i es van mantenir estables a la UE-28.
La producció francesa d’aus ha anat a l’alça els 9 primers mesos d’enguany.
Món
L’índex de preus dels aliments roman pràcticament inalterable el mes de novembre.
D'acord amb les xifres més recents, l’increment en la producció mundial de cereals d’enguany és del 7,8% en la producció de blat, del 12% en la de cereals secundaris i únicament de l'1% en la d’arròs. Les primeres indicacions respecte de les collites de blat d'hivern ja plantades a l’hemisferi nord, que es colliran l’any 2014, són majoritàriament favorables . Entre els principals productors, s’estima provisionalment que la superfície augmentarà a la Unió Europea, la Xina, els Estats Units i l’Índia, mentre que es preveuen reduccions a la Federació Russa i Ucraïna.
Els tres principals grups de distribució (Mercadona, Carrefour i Eroski) representen el 32 per cent de la quota de mercat. Aquest entorn competitiu és susceptible de crear bones oportunitats per als exportadors d'aliments nord-americans.
La previsió de producció 2013/14 a Espanya se xifra en 1,5 milions de tones, i la mundial en 3,098 milions de tones. Aquests volums estan per sobre de l’exercici anterior. S’esperen descensos a Grècia i al Marroc.
Amunt

No hay comentarios: