miércoles, 11 de diciembre de 2013

#103
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
10 de desembre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Per Nadal, consum de proximitat: ajudem a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que suposa el transport de productes.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

L'època de Nadal es caracteritza per un augment del consum i, per això, és important tenir en compte alguns consells per gaudir d'unes compres responsables. Penseu que el preu d'alguns productes s'incrementa pels volts de Nadal. Per tant, comprem amb temps els aliments que es poden congelar o emmagatzemar i fem les reserves dels regals i dels aliments que, per les seves característiques, només podrem adquirir a darrera hora. Comparem els preus i la qualitat dels productes i dels serveis. Afavorim el consum de proximitat i el comerç just i contribuïm a un Nadal sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Aquesta exposició itinerant, que mostra l'estructura del consum a Catalunya i dóna a conèixer els drets i deures de les persones consumidores, estarà instal·lada a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès fins al 22 de desembre i es pot visitar de dilluns a diumenge de 10 a 21h. La mostra ja s'ha pogut visitar a diferents municipis de Catalunya com ara Barcelona, Lleida, Girona, Pineda de Mar o Manresa.

imatge
L'AICEC, Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya, fundada l'any 1998, ha celebrat el seu 15è aniversari, coincidint amb la inauguració d’una nova seu a Barcelona. Durant l'acte de celebració, Alfons Conesa, director de l'Agència Catalana del Consum, va remarcar la importància d'AICEC-ADICAE, i de totes les associacions de consumidors, en la seva tasca de marcar bones pautes de consum.

El passat 4 de desembre, l'alcalde Xavier Trias i l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, van inaugurar la Fira de Mostres d'Amposta 2013, amb l’assistència del director de l'ACC, Alfons Conesa. Enguany, l'ACC hi ha participat amb l'exposició itinerant Consum, Punt de Trobada, mostra que ofereix als visitants la possibilitat de conèixer l'estructura del consum de Catalunya, un model que protegeix i garanteix la seguretat de les persones consumidores i que s'ha vist reforçat amb el Codi de consum de Catalunya.

El proper 17 de desembre, el director de l'ACC iniciarà a Girona un seguit de xerrades adreçades a les persones afectades per la compra de participacions preferents i de deute subordinat. La primera d'aquestes xerrades tindrà lloc a l'Auditori Josep Irla de l'edifici Santa Caterina de Girona, a les 17h; la següent el dia 18 de desembre a Figueres, a les 17h, al Consell Comarcal de l'Alt Empordà; i el 19 de desembre a La Bisbal d’Empordà, a les 19.30h, a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Empordà.

:: Destaquem

Vídeo sobre les compres de Nadal


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: