domingo, 1 de diciembre de 2013

# 67
Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom
Imatge de capçalera del butlletí
Dissabte, 30 de novembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
Per incloure notícies en el butlletí, podeu enviar-les a labústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"


Enllaços relacionats

  • @coopscatalunya
  • ACC10
  • Rscat
 

:: Destacats

Gran trobada i meeting que tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya entre empreses mercantils i centres especials de treball, el proper 12 de desembre, per tal que les empreses coneguin més i millor els productes i serveis que ofereixen les persones amb discapacitat. L'esdeveniment és gratuït i va destinat a directius, a responsables de recursos humans, caps de compres, directius de responsabilitat social corporativa i directors de marketing, entre altres agents socials i econòmics.
El reportatge posa de manifest que l’economia social continua creant noves empreses i llocs de treball a contracorrent gràcies al creixement de l’interès que suscita aquest model. El retrat de les cooperatives Caixa Guissona, Plana de Vic i Llet Nostra, il.lustra amb casos d'èxit que es contraposen al cas de Fagor.
Amunt
 

:: Notícies



En el marc de CoopsCatalunya: economia social al territori, Antoni Vallès-ICF , Guillem Perdrix-Municipis cooperatius-FCTC , Jordi Fàbrega-Pediatria dels Pirineus, SCCLP , Lluís Clotet Pubill-Cadí, SCCL  i Ignasi Amat-Fundació Íntegra Pirineus, varen exposar les noves iniciatives que estan desenvolupant en l’àmbit de la cooperació pel creixement.

Així es va aconsellar als empresaris que vulguin vendre els seus productes a l’exterior, en el sisè Debat d’Economia Social sobre Internacionalització de l’economia social. L'interessant acte va estar conduït per la cap d'Economia d'Europa Press Catalunya, Estela López. Va comptar amb la participació i experiències de Ramon Camí, gerent d'Iniciació i Talent Internacional d'ACCIÓ i Pere Ferré, director general de COSELVA.
El programa marc Aracoop impulsa la renovació, ampliació i enfortiment de l’economia social i cooperativa a Catalunya. Aracoop és un programa marc de cooperació públic-privat, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació amb la participació de la Confederació i federacions de cooperatives catalanes i altres organitzacions sectorials i territorials, implicades en la creació i foment de l’economia social. La seva finalitat és el renovar, ampliar i enfortir  la creació i creixement d’empreses d’economia social i cooperativa. La fita és aconseguir 1.000 noves cooperatives en els propers quatre anys i promoure també el creixement i cooperació entre les cooperatives actualment existents.
La creació de llocs de treball a les cooperatives a Catalunya manté la tendència a l'alça i augmenta gairebé un 3% el tercer trimestre de 2013.
Les xifres trimestrals de creació de llocs de treball a les cooperatives publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social deixen clara la tendència a l'alça en el manteniment de l'ocupació a Catalunya.
En el marc del programa Partners, que organitzen l’Institut de Gestió i Direcció Pública d’ESADE i la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Pediatria dels Pirineus Suara   i Orquestra Simfònica del Vallès , varen exposar les seves experiències a la jornada d’economia social i cooperativa en la prestació de serveis públics. L’acte va comptar amb la cloenda del conseller Felip Puig, qui va concloure que el model cooperatiu està més a prop del nou model econòmic que haurem de reescriure, i més, en la producció de serveis públics.Vídeo de la jornada disponible al web.  
Amunt
 

:: Agenda



El 13 de desembre, tindrà lloc el proper debat d’Economia Social i Cooperativa, al Palau Moja, sota el títol “La cooperació empresarial en l’economia social”. Més informació en aquest enllaç .
Amunt

No hay comentarios: