:: Estadístiques del Departament
|
|
Les darreres dades disponibles de l’enquesta mensual de sacrifici de bestiar en escorxadors mostren que a Catalunya, en el període gener-novembre de 2013, el nombre de caps sacrificats de porcí ha augmentat un 13.19% en relació al mateix període de l’any anterior. Els caps sacrificis de boví es mantenen a nivells similars (0.42%) i la resta d’espècies registren disminucions: -31.43% en el cabrum, -10.81% en el oví, -3.24% en el conill i -2.68% en les aus.
|
La carn de conill, malgrat haver experimentat un matisat descens de preus des de principi d’any, es manté en cotes superiors a les de la mitjana històrica 2009-2013.
|
Una nova pujada de preus fa que l'indicador de la setmana 5 torni a augmentar, lleugerament, respecte el de la setmana passada (2,67 p.p.), manteniment-se per sobre de la mitjana (109,55 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius (15,72 p.p.).
|
|
|
:: Altres estadístiques
Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
|
|
Per primera vegada, es publica una estadística que fa possible un seguiment multidimensional del sector del turisme des del punt vista empresarial (oferta) i amb periodicitat anual. L’any 2011 el volum de negoci d’empreses turístiques va ser de 26.426 milions d'euros.
|
Per tipus de producte, tant l'alimentació com la resta de productes presenten increments (2% i 0,5%, respectivament).
|
|
Ja estan disponibles les dades de la 2a estimació.
|
|
|
A final de desembre, les existències de pomes i peres són un 58% superiors al mateix període de 2012 i un 12% a la mitjana de 5 anys.
|
El novembre de l’any 2013 la recollida làctia puja un 3,8% respecte al mateix període de 2012. Segons les primeres estimacions, el desembre la pujada podria ser un 4,8% superior a la de l’any precedent.
|
|
D’acord amb les darreres previsions, per a la campanya 2013/14 s’espera una producció rècord de blat i soja.
|
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario