lunes, 24 de febrero de 2014

# 59
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Divendres, 21 de febrer de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Notícies ICAEN

L'Estratègia per al període 2014-2020 pretén millorar l’estat dels boscos i la seva biodiversitat, reduir el risc d’incendis i els efectes del canvi climàtic, i contribuir a la recuperació econòmica a través de l’activació del sector forestal i la dinamització de les zones rurals.
Aquesta actuació cal emmarcar-la en el procés de liquidació d’Efiensa, d’acord amb el Pla de racionalització del sector públic engegat per la Generalitat.
La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya, el primer saló dedicat a l’aprofitament energètic d’aquest recurs al nostre país, és des de l’any 2012 el principal espai per a l’impuls d’aquesta energia a Catalunya.
Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya.
ACCIÓ organitza aquesta sessió informativa el 6 de març amb l’objectiu d'apropar la realitat del mercat energètic indi a les empreses catalanes, identificar oportunitats de negoci i presentar la missió comercial amb estand agrupat en el marc de la fira Renewable Energy Expo.
Organitzada per la Comissió Europea i adreçada a les PIMES, s'hi presentarà el programa Horizon 2020, com un dels instruments financers per a la implementació dels objectius de Unió Europea en matèria d'innovació.
Els nous tributs, que es creen seguint recomanacions de la UE, permetran finançar inversions públiques orientades a la millora de l’entorn i incentivar conductes més respectuoses amb el medi ambient.
L'Institut Català d’Energia promou i dóna suport a les empreses catalanes que desenvolupen la seva activitat des d’un vessant internacional. Consulteu tota la informació i els diferents programes europeus vigents al nou apartat.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha posat en marxa un seguit d’accions des del principi d’aquesta legislatura per tal de trobar una sortida a aquest tema.
La directora de l’Institut Català d’Energia, Maite Masià, i el director de l’empresa eCooltra, Damián Martín, van signar un contracte de lloguer perquè l’entitat disposi d’una motocicleta elèctrica durant tot el 2014 per als desplaçaments laborals del seu personal, després d’haver conclòs un mes inicial de proves.
El Departament treballa conjuntament amb el sector per a reduir la despesa energètica de les comunitats de regants.
La jornada es va celebrar el passat 4 de febrer a la Universitat Autònoma de Barcelona per donar a conèixer la iniciativa Horizon 2020 que, amb un pressupost de 79.000 M€, té l’objectiu de promoure la recerca i la innovació, aconseguint un nou creixement i ocupació a Europa que permeti assolir els objectius del 20-20-20.
Es publica el recull actualitzat dels preus regulats del sector elèctric i del gas natural (tarifes i tarifes d'accés o peatges), així com els preus màxims de venda de gasos liquats del petroli (propà i butà).
Es tracta d’un títol de formació professional de grau superior de la família professional d’energia i aigua.
Per tal de donar a conèixer els fons europeus s'organitzaran també diferents sessions informatives a Barcelona, Lisboa, Madrid i Bilbao
L’EV Large Scale Demonstration va ser una demostració per simular una futura ciutat amb vehicles 100% elèctrics, que es va dur a terme a Barcelona en la marc de l'Expolèctric Fòrmula-e EVS27, al novembre del 2013.
La jornada que va tenir lloc al Palau Robert el 22 de gener, va ser organitzada conjuntament per la Fundación La Casa que Ahorra i l'Institut Català d'Energia.
Segons el Govern, la Llei no deixa marge per al desenvolupament de les competències assumidesa través de l’Estatut d’autonomia en matèria d’energia i de consum.
La mesura, que s'ha començat a aplicar el 3 de febrer, servirà per poder finançar les tasques necessàries per garantir la qualitat del procediment i les dades de la certificació d'eficiència energètica. A partir d'aquesta data també s'ha simplificat la tramitació de la certificació d’eficiència energètica d’edificis
El Pla és una eina de planificació a mig termini, que té en compte les àrees esmentades. El termini d'informació pública per a fer alegacions és de 45 dies hàbils, a partir de la publicació de l'anunci al BOE.
El Pla promociona la compra de vehicles eficients amb menor consum de combustible i hi destina 175 milions d'euros.
La proposta inclou un increment del 27% de les energies renovables i la reducció del 40% de les emissions de diòxid de carboni.
El sistema premiarà amb bons d’estalvi les llars més eficients, que es podran bescanviar per productes en els comerços d’Ascó.
L’assessorament pot cobrir les fases de projecte i d’execució de l’obra d’edificis d’obra nova o rehabilitació que s’estiguin projectant actualment i vulguin implementar el concepte NZEB.
Es publiquen les pàgines web en català i la documentació de referència dels projectes europeus EESI 2020 i GPP 2020 que compten amb la participació de l'Institut Català d'Energia.
Amunt
 

:: Publicacions

El document dóna informació dels certificats realitzats després de l'entrada en vigor del Reial Decret 235/2013, fins a l'octubre del 2013 per territoris,
Amunt
 

:: Agenda d'activitats

La jornada està organitzada per l'Ajuntament de Cambrils i compta amb la col·laboració de l'Open Energy Institute.
El curs té per objectiu aprofundir en el coneixement del programa de qualificació energètica CE3X i resoldre els dubtes que els tècnics certificadors tinguin o hagin tingut durant la seva experiència certificant edificis existents.
L'Institut Català d'Energia i el Grup de Gestors Energètics organitzen aquesta jornada que centrarà el debat en la perspectiva d'evolució a curt i mitjà termini dels preus i el marc regulatori dels diferents vectors energètics: petroli, energia elèctrica, gas i cogeneració.
Amunt

No hay comentarios: