viernes, 14 de febrero de 2014

FEBRER DE 2014 #65 Flash TicSalut


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


FEBRER DE 2014

#65

Tots els números

Què és l’Horizon 2020 i com es pot aprofitar l'oportunitat per innovar en salut i social?

L’Horizon 2020 és el nou Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea, amb un pressupost de finançament de gairebé 80.000 milions d’euros per als propers set anys. De fet, a finals del passat any, la Comissió Europea ja va fer-ne pública la primera convocatòria de projectes per al període 2014-2015. Per ajudar a les organitzacions catalanes de l’entorn salut i social a participar-hi, la Fundació TicSalut va organitzar, amb el suport del Grup Connect-EU de Tecnologies Mèdiques i d’ACCIÓ, una jornada el passat 7 de febrer en què es van identificar les eines existents dins del programa i es van crear sinèrgies de treball.

La salut té cada vegada més protagonisme al Mobile World Congress

D’alguns pocs actes a esdevenir un dels temes principals de l’agenda del Mobile World Congress 2014. Així, doncs, el congrés de la capital del mòbil torna a ser una cita ineludible pels professionals i experts en mHealth. La Fundació TicSalut participarà activament en aquests esdeveniments i keynotes.

Neix la Càtedra de TIC i Salut, fruit d’un conveni entre la Universitat de Vic i la Fundació TicSalut

La Fundació TicSalut, amb la voluntat d’establir vincles de coneixement amb les facultats catalanes per desenvolupar, aprofundir i difondre les TIC dins del sector salut i social, ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Vic. Arran d’aquest acord, ha nascut la Càtedra de TIC i Salut, que serà dirigida pel director de la fundació.

La mHealth permet estalviar temps als metges per centrar-se de nou en el pacient

Malgrat que encara no s’ha generat prou evidència científica, tot apunta a que la mHealth serà palanca de canvi dels serveis de salut, ja que té un gran potencial per solucionar les ineficiències dels sistemes sanitaris. Un article publicat al The Journal of the American Medical Association (JAMA) n’analitza les oportunitats.

Entrevista


Llevadora i professora de l’Escola Universitària d’Infermeria de la UB
Dra. Glòria Seguranyes
Amb més de trenta anys d’experiència en la docència de llevadores i infermeres, la Dra. Glòria Seguranyes està actualment implicada en projectes innovadors per a la pràctica clínica i la docència, com la incorporació de les TIC en les cures a la consulta de la llevadora en Atenció Primària. De fet, en alguns ASSIR de l’ICS ja s’ha impulsat el puerperi telemàtic, un projecte que s’està estenent de forma progressiva a tot Catalunya i que a Barcelona ciutat ha rebut el premi BSalut-Chiesi en Gestió Sanitària 2012. 

No hay comentarios: