jueves, 13 de febrero de 2014

#0316
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 13 de febrer de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: La renda agrària catalana va créixer un 13,09% l’any 2012.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. NOU
La renda agrària catalana es va incrementar l’any 2012 un 13,09% a preus corrents i un 12,31% a preus constants, d’acord amb l’avanç definitiu de l’estimació d’aquesta magnitud. Es xifres absolutes, va representar 1.993 milions, i va superar netament els 1.762,24 milions d’euros de l’any 2011.
Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
L'any 2013 les entregues de llet crua de vaca a Catalunya van incrementar un 1,19% en relació a l'any 2012.
Tot i la baixada de preus, la disminució dels costos de producció fa que l'indicador ISC de la setmana 6 es situï 2,38 p.p. per sobre del de la setmana passada i es mantingui per sobre de la mitjana (111,66 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius ( 14,01 p.p.)
Continua l’augment de preus del garrí en unes setmanes en què les explotacions d’engreix s’han de proveir.
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Durant el darrer mes de l’any 2013, augmenta el preu de la llet, el de la canal de vedell i el de la vaca de 350 kg, i disminueix el de la vedella i la vaca de 300 kg, en comparació al mes anterior. Pel que fa als costos d’alimentació del mes de desembre en comparació als enregistrats al mes de novembre, mentre en boví de carn disminueix el preu de tots els inputs, excepte el del pinso d’acabament, en el cas del boví de llet augmenta el preu de l’alfals deshidratat i el del pinso de boví de llet. En comerç internacional, la taxa de cobertura de la llet i dels productes lactis torna a disminuir, lleugerament, respecte el mateix període de l’any passat, i torna a augmentar en el cas dels productes derivats del boví de carn. I pel que fa a les dades de consum de gener a octubre del 2013, augmenta el consum de llet líquida i derivats lactis i disminueix, de nou, el de la carn de vedella i anoll, respecte a les dades enregistrades al mateix període del 2012.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Segons el darrer avanç, el PIB català mostra un increment interanual del 0,7% anual.
Espanya
Ja podeu consultar les dades corresponents al gener d’enguany.
Al desembre de 2013, els lliuraments de llet registren el major augment (4,4%) des que a l’agost del mateix any les quotes van començar a pujar.
Europa
Baixada d’un 1,6% el desembre respecte del mes anterior a la UE-27 i d’un 0,8% a la UE-28. L’índex de vendes interanual decreix un 1% a la zona euro i un 0,1% a la UE-28.
Món
Els preus van caure al gener per primera vegada en 3 mesos, ja que el descens de preus de cereals, sucres, olis i carns va ser major que les pujades dels valors dels lactis.
Les darreres previsions per a la campanya 2013-14 apunten a un major creixement del previst anteriorment amb un rècord de 2.502 milions de tones, un 8,5% més que l’any 2012. Durant l’any 2014, es preveuen bones perspectives amb creixements favorables per al blat d’hivern a l’hemisferi nord i una millor perspectiva de la prevista anteriorment per al blat de moro i la soja a l’hemisferi sud
Amunt

No hay comentarios: