martes, 4 de febrero de 2014


Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#100
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Gener 2014
Agenda
Smartfruit Congress. DAAM. Barcelona, 2-4 de febrer

Envasament de la carn i dels productes de xarcuteria als establiments minoristes. ECAE. Barcelona, 3, 10 i 17 de febrer

Especificacions tècniques, processos d'homologació i mètodes d'assaigs d'envasos i embalatges. CRESCA. Terrassa, 7 i 8 de febrer

L’aigua que s’utilitza en la indústria alimentària. Jornada tècnica. IRTA. Girona, 6 de febrer i Tàrrega, 20 de febrer

FoodLab. Curs de documentació reglementària i autocontrols. Riudellots dela Selva , 25 de febrer, 4 i 11 de març

XI Congreso AECOC de Seguridad Alimentaria y Nutrición. Madrid, 6 de març

IBEROLAB. Congrés Virtual Iberoamericà sobre Gestió de Qualitat en laboratoris. Febrer a novembre 2014

Legislació
Aprovada la nova norma de qualitat per als productes ibèrics

Ampliació d'ús del diòxid de sofre i sulfits (E 220-228) en productes aromatitzats a base de vi
Banner
Banner
Banner
Banner

Actualitat

 

Defensa Alimentària

Obrim un nou apartat al nostre web sobre el tema “Food Defense”: aquelles accions per prevenir que els aliments siguin contaminats mitjançant actes deliberats o intencionals per persones que vulguin provocar un dany.

El Consell de Ministres aprova la creació de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN)

l’Institut Nacional de Consum (INC) i l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) s'uneixen en un organisme nou denominat Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN).

Versió en línia del diccionari de veterinària i ramaderia

S’ha presentat la versió en línia del Diccionari de veterinària i ramaderia, diccionari que l’any 2002 va ser editat en paper pel Termcat i Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració, entre d’altres, del Departament de Salut.

Nou Imagotip OMEGA 3 per a productes pesquers

El logo pretèn traslladar als ciutadans de manera clara, nítida i evident els beneficis que obtindrà del consum d'aquests productes

Notícies de l'Agència

 

L'ASPCAT col·labora amb Càritas en la formació dels voluntaris dels serveis de distribució de menjar en matèria de seguretat alimentària

El passat 14 de gener va tenir lloc una trobada formativa dels Serveis d’Aliments adreçada als voluntaris de Càritas.
Més informació

Consells per als consumidors

 

Actualitzem el material audiovisual de l'ACSA

Més de 50 vídeos editats sobre temes de seguretat alimentària disponibles al nostre web

Informes científics

 

Influència de les pràctiques culinàries en els nivells de nitrats de les verdures

Segons un estudi de la Universitat de Maribor, publicat per l’EFSA, els nivells de nitrats de les verdures poden augmentar o disminuir segons el procediment culinari a què se sotmetin aquests productes.

Publicacions

 
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a petits establiments del sector lacti

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a petits establiments del sector lacti

Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.



Guies

 

La CE publica una guia sobre la declaració de conformitat per als materials i objectes plàstics destinats a entrar en contacte amb aliments

Aquesta guia explica d'una manera extensa i detallada tant els tipus d'operadors implicats en la fabricació, distribució i venda d'un material plàstic destinat al contacte amb els aliments com els rols que té en aquest procés cada un dels participants.

Les receptes d'Alícia

 

Pizza casolana

Nova recepta de la Fundació Alícia (PDF, 142 kB) contra el malbaratament d'aliments
Quiche de bacon i ceba sense gluten

Quiche de bacon i ceba sense gluten

La recepta d'Alícia de gener (PDF, 159 kB) és apta per a persones celíaques.


Vídeos

 
Etiquetatge d'aliments

Etiquetatge d'aliments

Nou vídeo de la serie mites de seguretat alimentària


ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: