miércoles, 5 de febrero de 2014

# 109
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dimarts, 04 de febrer de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

El Govern aprova el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista
La Generalitat va aprovar el 28 de gener, mitjançant un acord de govern, el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista. Aquest pla estableix les línies estratègiques i les principals actuacions per eradicar la violència masclista a Catalunya, d'acord amb el que estableix la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Aquest programa d'intervenció estarà vigent fins al 2015 i incideix en tres línies estratègiques principals: sensibilització i prevenció; detecció, atenció i recuperació; i estructures de coordinació.
El Govern va aprovar a finals de gener el Pla de Protecció Internacional a Catalunya, un nou instrument que estableix els principis, les mesures i les línies de finançament per acollir i protegir les persones amb temors fundats de ser perseguides als seus països d’origen o de residència habitual per motius de raça, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a un grup social, gènere o orientació sexual.
Obert el període de preinscripció per a una nova edició del programa "Vacances en família"
Un total de 47.057 places composen la nova oferta de la desena edició del Programa “Vacances en família”, 2.062 més de les que es van oferir l’any 2013. Aquest programa facilita a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural. El termini per presentar les preinscripcions a través d’Internet finalitzarà el proper 24 de febrer.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Agenda

I Congrés Internacional Barcelona Inclusiva "Orientació per a una Societat Inclusiva"
Esdeveniment organitzat per l'Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació i l'Associació Catalana d’Orientació Escolar i Professional amb l'objectiu d'afavorir un marc interdisciplinari de reflexió professional i construcció de propostes per a una societat més inclusiva en tots els aspectes. Es donaran a conèixer les darreres bones pràctiques inclusives en els àmbits de la intervenció social, educativa i laboral. El congrés tindrà lloc del 30 de maig a l'1 de juny de 2014.
II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat
Els dies 15 i 16 de maig de 2014 se celebrarà a Barcelona el II Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat, sota el títol "Les famílies, en el centre". Organitzat per Dincat, FEAPS i la Universitat Ramon Llull, l'objectiu del congrés és presentar les últimes actualitzacions en investigació i promoció de canvis en la millora de la qualitat de vida familiar partint del model centrat en la mateixa família.
Projecte Home Catalunya i la Universitat de Barcelona organitzen una jornada sobre drogodependències titulada "Projectes compromesos malgrat la crisi econòmica". L'activitat, que tindrà lloc el 28 de març a Barcelona, s'adreça tant a alumnes com a professionals interessants en la matèria.
Jornada "Nova llei de transparència i tercer sector"
A finals de desembre es va aprovar la llei 19/2013 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquesta nova normativa determina un seguit d’obligacions per al sector no lucratiu i un seguit d’exigències per a l’Administració Pública. La Fundació Pere Tarrés organitza el 18 de febrer a Barcelona una jornada per resoldre tots els dubtes que puguin sorgir al voltant d'aquesta nova llei.
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 30 de juny de 2014
Organitza: Fundació ONCE
Termini: 28 d'abril de 2014
Organitza: Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Termini: 18 d'abril de 2014
Organitza: Fundació Inocente, Inocente
Termini: 11 d'abril de 2014
Organitza: Fundació Agrupació
Amunt
 

:: Formació

Curs amb l'objectiu de capacitar els professionals de l’àmbit dels serveis socials i la salut per millorar les seves competències a l’hora de detectar possibles casos d’abús sexual infantil, derivar de manera adequada i dissenyar, posar en marxa i avaluar programes de prevenció educativa i/o comunitària i, finalment, efectuar el diagnòstic i el tractament mèdic o psicològic corresponent.

Data i lloc: del 10 de febrer al 21 de juliol en modalitat online
Organitza: Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella
El curs donarà a conèixer les similituds i diferències entre el bullying i les noves formes d’assetjament a les xarxes socials, així com estratègies d’intervenció per la protecció de les víctimes, entre altres aspectes. S'adreça principalment a professionals i persones interessades en l’àmbit de la infància.

Data i lloc: del 4 al 18 de març de 2014 a Barcelona
Organitza: Fundació Pere Tarrés
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Cuestiones éticas en la educación social: del compromiso político a la responsabilidad en la práctica profesional
L’autor analitza el paper de l’ètica en el procés de construcció de la identitat dels professionals de l’educació social i revisa les principals fonts de conflictivitat moral en la professió i les dificultats formals a l’hora de gestionar els conflictes de valor en la pràctica professional.

Vilar Martín, Jesús. Cuestiones éticas en la educación social: del compromiso político a la responsabilidad en la práctica profesional. Prólogo de Begoña Román. Barcelona: UOC, 2013. (Manuales; 252. Educación social).

Exemplar consultable als centres DIXIT
L'economia social i el tercer sector: una aproximació al seu impacte en l'ocupació i l'economia
Estudi dels efectes socioeconòmics vinculats a les empreses i entitats de l’economia social i tercer sector.

L'economia social i el tercer sector: una aproximació al seu impacte en l'ocupació i l'economia = La Economía social y el tercer sector: una aproximación a su impacto en el empleo y la economía. Barcelona: CESB, 2013. 59 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT i en línia
Las personas con síndrome de Down y sus familias ante el proceso de envejecimiento
Informe sobre els reptes que afecten a les persones amb Síndrome de Down en el seu procés d’envelliment que proporciona mesures per garantir el seu benestar i la qualitat de vida.

Las personas con síndrome de Down y sus familias ante el proceso de envejecimiento. Madrid: Real Patronato sobre Discapacidad: Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad, 2013. 1 disc òptic (CD-ROM)

Exemplar consultable als centres DIXIT
Sex-crets: els secrets d'un aprenentatge
Llibre adreçat a professionals que treballen amb adolescents i joves i que pretén facilitar el diàleg i la reflexió sobre l’amor, l’enamorament, el desig, la relació amb els pares, les primeres relacions, els mètodes anticonceptius, etc.

Baldi, Paula. Sex-crets: els secrets d'un aprenentatge. Barcelona: Octaedro, 2012. 170 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Amunt
 

:: Recursos

FlashTicSalut
Butlletí electrònic mensual de la Fundació TicSalut. Es tracta d'una eina de difusió i d’actualització per als i les professionals interessats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l'àmbit assistencial. Presenta fonts d’informació de referència i analitza les darreres tendències en innovació a l’àmbit de les TIC, la salut i el benestar, tant a nivell català com internacional. 
Amunt

No hay comentarios: