miércoles, 19 de febrero de 2014

#108
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
18 de febrer de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Les disfresses infantils són joguines i han de complir requisits de seguretat específics.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge signatura conveni Ascó

La Comissió Europea ha posat en marxa una campanya sobre els crèdits al consum per tal de donar a conèixer la normativa, el vocabulari bàsic, les preguntes més freqüents, les activitats que es portaran a terme i tota aquella informació que pugui resultar d'utilitat a les persones consumidores.
A continuació us posem els 5 drets bàsics:
  • Dret a una publicitat transparent.
  • Dret a rebre informació abans de signar el contracte.
  • Dret a rebre informació clara en el contracte.
  • Dret a canviar d'opinió
  • Dret al reemborsament anticipat.

distintiu apte per celíacs
Singular Chocolat S.L. és una nova empresa en línia, hereva de la tradició xocolatera de la bomboneria Berna inaugurada el 1970 a Mataró.
Singular Chocolat S.L. personalitza xocolata i dolç glacé per a regals originals en detalls de bodes, regals promocionals, detalls de bateig, recordatoris de comunió, regals d'empresa, regals per acomiadaments de solters, festes infantils, aniversaris.
L'experiència i les ganes per ser els millors amb la seva especialitat, fa que la qualitat i traçabilitat de les matèries primes sigui una meta constant.

carnestoltes
Amb l'arribada de Carnestoltes el proper mes de març us volem recordar les recomanacions de consum a l'hora de comprar disfresses, màscares, cosmètics...
Us recordem que cal llegir l'etiqueta i les instruccions d'ús dels productes i també que és una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral.

S'ha retirat del marcat el martell sonor marca Free & Easy, codi de barres 8711295112201. Es una joguina de plàstic amb forma de martell i que emet sons. La naturalesa dle risc és que amb una lleu tracció es podrien desprendre peces petites i causar asfixia a un nadó.
També ha estat retirat del mercat el pijama amb pitet per nadó, marca Urehin, model BB302. Els botons se separen en aplicar una força menor a la contemplada per la norma i al tractar-se de peces petites el nadó les podria ingerir i podria comportar risc d'asfíxia.
I la corda elàstica portaequipatges, marca Digesman (model DRFY06106) també ha estat retirada del mercat ja que durant l'assaig de tracció i usant una força inferior a la permesa per la norma, el ganxo de la tira elàstica es trenca i podria causar una lesió a les persones properes a la corda.

El 19 de febrer i dins de la campanya de la Comissió Europea sobre crèdits al consum, hi ha una jornada sobre educació financera per a joves a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa (Barcelona).
El 24 de febrer hi ha una xerrada-col·loqui sobre temes en matèria de consum (preferents, seguretat de productes, reclamacions...) a la Federació de Comerç d'Amposta.

:: Destaquem

Els establiments comercials estan obligats a acceptar canvis o devolucions de productes?
L’establiment té l’obligació de fer canvis dels productes o devolucions dels diners quan es tracta de productes en mal estat. En aquest cas, teniu dret a triar entre la seva reparació o substitució, sempre que sigui possible i proporcionada.
Si es tracta de canvis o devolucions de productes en perfecte estat, l’establiment no té cap obligació d’acceptar-los, a menys que ho anunciï. Si l’establiment comercial ofereix als seus clients i clientes la possibilitat de fer canvis i devolucions, ha d’informar prèviament, de forma clara, visible i per escrit, de les condicions en les quals es poden fer: termini, lloc, possibilitat d’emetre un val de compra, excepcions (si n’hi ha), etc.
Per tant, abans de comprar, cal que preguntem al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi.


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: