miércoles, 5 de marzo de 2014

#109
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
4 de març de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Per evitar canvis de companyia sense consentiment, no facilitem dades bancàries, ni el DNI, ni cap factura anterior.
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge signatura conveni Ascó

El passat dilluns 24 de febrer, es va celebrar a Amposta, una xerrada-col·loqui sobre diversos temes de consum. Va ser organitzada per Fecoam (Federació de Comerç d'Amposta) amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Consum, la Delegació de Comerç de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta.


distintiu apte per celíacs
Les empreses Bio Prasad, Louis Baking Company S.L, L'Avellanera, societat cooperativa i Font-Sans, S.A., s'han adherit al "Pacte per a les persones celíaques".
Bio Prasad, creada el 2006 a Pineda de Mar, és una petita empresa familiar que elabora precuinats ecològics: hamburgueses, croquetes, patés, conserves, etc.
Louis Baking Company S.L. elabora, en col·laboració amb experts nutricionistes francesos, una gama de productes sense gluten amb característiques pròpies del pa tradicional, apte per a persones celíaques i recomanable per qualsevol consumidor que busqui productes més digestius i beneficiosos per a la salut.
La societat cooperativa l'Avellanera nasqué a la Selva del Camp l'any 1985. Elaboren els productes Infrusec, amb fruits secs d'alta qualitat, i oli d'oliva extra verge Silvarium.
Font-Sans, S.A, fundada el 1917 i amb seu al Prepirineu català, elabora una àmplia gama productes embotits i curats.

S'ha retirat del marcat El pijama tipus granota marca Blackcat, model TG 410 per risc d'asfíxia. Els botons se separaven amb una força inferior a la prevista per la norma.
Pel mateix motiu, també s'ha retirat del mercat el conjunt de camisa i pantalons per nadó, marca Newness, model BBV10407.
I la màscara de diable de làtex, marca Smiffy's, referència 161276, ha estat retirada del mercat per risc d'inflamabilitat.

El 5 de març, l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona, juntament amb Mercabarna i l'Associació de Celíacs de Catalunya organitzen una jornada sobre restauració per al col·lectiu celíac, amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Consum. Aquesta jornada té com a objectiu apropar les necessitats del col·lectiu celíac a les empreses que poden subministrar-lo.
El Consell Comarcal del Baix Ebre i l'ACC organitzen dues sessions amb el títol "Quines regles té el consum". El dia 11 de març a Tortosa i el 18 de març a El Perelló. 

:: Destaquem

He sol·licitat una hipoteca i l’entitat bancaria m’obliga a tenir diverses assegurances amb ells (de la llar, de vida, etc.). És legal?
En els préstecs hipotecaris més habituals, l’entitat bancària exigeix que se subscrigui una assegurança de danys sobre el bé hipotecat, que cobreixi els danys que puguin produir-se (per exemple, en cas d'incendi o els danys causats per elements naturals), per tal d'assegurar la conservació del seu valor i la garantia que implica, ja que si es destrueix en un sinistre i no existeix aquesta assegurança, la garantia desapareix.
Excepte aquesta assegurança de danys, no hi ha cap obligació de contractar cap altre tipus d'assegurança. Ara bé, el banc ens podria exigir, per concedir-nos el préstec en condicions més favorables (per exemple, una reducció del tipus d’interès), la subscripció d'altres assegurances. Aquesta exigència s'emmarca en la llibertat de contractació, de manera que, si l'entitat a la qual acudeix el client a demanar un préstec li posa com a condició contractar una altra assegurança, és el client qui ha de decidir si li interessa l'oferta o no i, en aquest últim cas, dirigir-se a una altra entitat.
En el casos en que l’entitat ens exigeix la contractació de qualsevol classe d’assegurança, ens ha d'informar detalladament sobre les seves característiques i el cost. Pensem que sempre podem negociar el contingut de l’assegurança que ens ofereix l’entitat.


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: