martes, 18 de marzo de 2014

# 40
Butlletí E-Joventut
Direcció General de Joventut
Departament de Benestar Social i Família
Logo butlletí transparent
Dilluns, 17 de març de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
Subscriu-t'hi!
I rebràs el butlletí de l'E-Joventut, l'espai virtual de recursos per a les polítiques de joventut.

  • Butlletins del Departament de Benestar Social i Família
  • E-Joventut
  • Centre de Documentació Juvenil
  • Butlletins del Departament de Benestar Social i Família
  • Commemoració del Tricentenari dels fets de 1714
 

:: PRESENTACIÓ

Formació
Les polítiques de joventut a Catalunya compten amb un gran actiu pel seu desplegament, els i les professionals i els càrrecs electes que treballen a les diferents administracions i institucions. Aquests responsables tècnics i polítics tenen una gran necessitat de renovar i actualitzar els seus coneixements i capacitats per poder atendre de manera eficaç les necessitats sempre canviats dels i les joves del país. En aquest sentit, diverses administracions públiques de suport als ens locals i d’altres institucions generen periòdicament accions de formació que intenten donar resposta a aquestes necessitats formatives. En aquest butlletí us presentem una sèrie de recursos relacionats amb la formació dels responsables de les polítiques de joventut, tant per qui vol accedir a la formació com per qui n’organitza.
Amunt
 

:: Recursos sobre... FORMACIÓ EN POLÍTIQUES DE JOVENTUT

Directori d’accions formatives en polítiques de joventut
Recull de les accions formatives que s'ofereixen als professionals de les polítiques de joventut de forma estable i periòdica. S'hi recullen tant aquelles accions que són específiques de les polítiques de joventut com algunes de no específiques però que estan molt relacionades amb les tasques dels i les professionals.

Directori d’institucions amb oferta de formació continuada per a les polítiques de joventutLlista d'institucions públiques i privades catalanes, com ara col·legis professionals, organismes públics de la Generalitat, etc, que ofereixen activitats formatives que poden ser interessants per als responsables de les polítiques de joventut. Normalment les activitats formatives que programen no són específiques de joventut, però tracten sobre aspectes d'interès per a aquestes polítiques (metodologia, habilitats professionals, etc).

Materials de formació del curs per a especialistes en polítiques de joventutMaterials de suport del mòdul Realitat juvenil i polítiques de joventut del curs per a especialistes en polítiques de joventut (edició 2013) organitzat per la Direcció General de Joventut. El contingut dels materials està especialitzat en polítiques de joventut. Es poden trobar els materials de les diferents unitats didàctiques del curs.

Aspectes bàsics per organitzar una activitat de formacióDocument amb els aspectes bàsics per organitzar i dur a terme activitats de formació adreçada als professionals de les àrees de joventut que poden gestionar formació de manera ocasional.

Recursos per a l’aprenentatge de l’EAPC
En aquest espai del web, que es troba en construcció, hi ha tota mena de recursos (manuals, guies, cursos d'autoformació en línia, referències a normativa, etc.) que pretenen ajudar en el procés d'aprenentatge del personal de l'Administració pública, classificats d'acord amb les diferents funcions amb què es defineixen les activitats formatives de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Resulten especialment interessants els recursos sobre la funció de formació.

Dossier temàtic: Recursos per a l'elaboració d'un pla de formació en polítiques de joventut
Aquest dossier temàtic és una selecció de la documentació disponible al Centre de Documentació Juvenil, a la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat i al Catàleg Col·lectiu de les universitats de Catalunya, a més de recursos d'Internet a l'abast.
Amunt
 

:: L'article

La formació en polítiques de joventut: més que una necessitat
Toni Reig i Casassas, director general de Joventut
Descarregueu-vos l'arxiu en format PDF
La formació dels tècnics i tècniques locals de joventut, una aposta de futur per a l’apoderament dels joves
Entrevista a Gràcia Escàbia, cap de l’Oficina del Pla Jove de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona
Descarregueu-vos l'arxiu en format PDF
Amunt
 

:: Notícies

Formació en polítiques de joventut
Les diferents àrees de la DGJ i l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) estan organitzant diferents accions de formació contínua sobre diferents temàtiques relacionades amb la intervenció dels ens locals en joventut.
S’aprova el Pla d’actuació de polítiques de joventut 2016 que els departaments del Govern aplicaran de forma transversal
La Comissió Interdepartamental de Polítiques de Joventut (CIPJ) va validar el Pla d’actuació de polítiques de joventut 2016 (PAPJ 2016), que es va elevar al Consell Rector del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) perquè l’aprovés definitivament. D’aquesta manera se'n podrà iniciar la seva tramitació en forma d'acord de govern, tal com estableix la Llei de polítiques de joventut, 33/2010, de l’1 d’octubre.
El Pla d'Actuació Territorial de Polítiques de Joventut 2016 rep l'aval del món local i continua la seva tramitació
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, clou la Comissió Interinstitucional de Polítiques de Joventut de Catalunya en què s’ha validat aquest Pla, que s’ha elevat al Consell Rector del Pla Nacional de Joventut per a la seva aprovació definitiva.
Amunt
 

:: Agenda

CURSOS I JORNADES
M'estimo? Com treballar l'autoestima amb els infants i adolescents
Data: del 22 al 30 de març de 2014
Horari: de 9 a 14 h
Lloc: Formació, Consultoria i Estudis (Carolines, 10 - Barcelona)
Organització: Fundació Pere Tarrés

Temes d'ensenyament. Novetats
Data: 25 de març de 2014
Horari: de 9.30 a 14 h
Lloc: Sala d'Actes de la Direcció General de Joventut (Calàbria, 147 - Barcelona)
Organització: Xarxa Catalana de Serveis d'Informació Juvenil

Bullying: Eines per a la prevenció, detecció i intervencióData: del 5 al 13 d'abril de 2014
Horari: de 9 a 14 h
Lloc: Formació, Consultoria i Estudis (Carolines, 10 - Barcelona)
Organització: Fundació Pere Tarrés

Trobada Euromediterrània de Joventut 2014
Data: del 7 a l'11 d'abril de 2014
Lloc: Barcelona
Organització: Direcció General de Joventut

Elaboració de projectes intergeneracionalsData: 12 d'abril de 2014
Horari: de 9 a 14 h i de 15 a 20 h
Lloc: Formació, Consultoria i Estudis (Carolines, 10 - Barcelona)
Organització: Fundació Pere Tarrés

Socioadicciones y jóvenes: herramientas de prevención e intervención e-learning 2a. EdicióData: del 23 d'abril al 23 de juny de 2014
Lloc: Aula Virtual - IF
Organització: Fundació Pere Tarrés

CONVOCATÒRIES
Segona edició del Premi Compromís Democràtic 2014Termini: fins al 5 d'abril
Lloc: Oficina Virtual de Tràmits
Convocant: Departament de Governació i Relacions Institucionals
Amunt

No hay comentarios: