viernes, 14 de marzo de 2014

Flash TicSalut MARÇ DE 2014 #66


TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


MARÇ DE 2014

#66

Tots els números

TicSalut presenta al MWC una solució mòbil per autentificar la identitat en l’accés al Canal Personal de Salut

El sistema sanitari català serà el primer en beneficiar-se d’una prova pilot de Mobile Connect, una nova iniciativa de GSMA, Orange i Morpho, presentada durant el Mobile World Congress aquest febrer a Barcelona. La solució permet als ciutadans accedir de forma segura a serveis digitals, utilitzant el seu compte de telèfon mòbil per a l’autentificació de la identitat. El Canal Personal de Salut, un projecte del Departament de Salut liderat pel CatSalut i la Fundació TicSalut, serà l’entorn real on es provin els mecanismes d’autentificació de Mobile Connect.

S’arriba als 80 milions de documents publicats a la Història Clínica Compartida (HC3) a Catalunya

Aquest mes de febrer la HC3 ha superat la xifra de 80.000.000 documents publicats, una fita que constata la bona evolució d’aquesta eina que facilita informació rellevant sobre la situació i evolució d’un pacient al llarg del seu procés assistencial. Respecte al 2012, en un any ha augmentat en un 44% la mitjana d’accessos al visor i en un 24% la mitjana de documents que s'hi publiquen.

Per què és important consensuar noms i definicions per als nous serveis de Salut Connectada?

L’European Connected Health Alliance (ECHAlliance), en un treball conjunt amb el bufet d’advocats britànic Wragge&Co, ha editat un Llibre Blanc que recull les definicions que n’han fet els principals organismes i institucions en l’àmbit europeu i global. Aquest document pretén ser una font de referència per a tots els actors implicats, a més de donar peu a la reflexió.

Entrevista


Director Gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI)
Sr. Jordi Escalé
El CTTI garanteix la direcció, planificació, gestió i control dels sistemes d’informació i dels serveis de telecomunicació de la Generalitat de Catalunya. Jordi Escalé n’és el Chief Information Officer (CIO) des de l’any 2011 i lidera el desplegament del nou model TIC del Govern català. El director gerent del CTTI és MBA i llicenciat en ADE per ESADE, ADE per la UPC, i PDG per l’IESE, i s’ha format en Sistemes d’Informació als EUA. Escalé ha treballat en la transformació de l’estratègia d’Infojobs, el desenvolupament d’eCommerce i de solucions ADSL a Telefònica i, a més, ha participat en projectes com Terra.es o el Fòrum Universal de les Cultures 2004, entre d’altres. Des de 1995 també realitza tasques docents a ESADE i, de fet, ha estat un dels impulsors de l’ús de les TIC a l’ensenyament. 

No hay comentarios: