miércoles, 5 de marzo de 2014

# 112
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dimarts, 04 de març de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

El Pla Interdepartamental d'Atenció Social i Sanitària (PIASS) garantirà la continuïtat assistencial i l'eficiència en l'ús dels recursos
El Govern ha aprovat el Pla Interdepartamental d’Atenció Social i Sanitària (PIASS), que estableix la coordinació entre el Departament de Salut i el Departament de Benestar Social i Família per tal de garantir la continuïtat assistencial de les persones amb necessitats sanitàries i socials i la màxima eficiència en l’ús dels recursos. El Pla respon a la voluntat d’apostar per un model assistencial centrat en les persones, així com a la necessitat d’aprofundir en la interacció dels serveis sanitaris i socials des de la col·laboració entre els departaments implicats.
Generalitat i Ajuntament presenten el programa d’actes de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014
Amb motiu del nomenament de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014, la Generalitat de Catalunya se suma a les actuacions que durà a terme l’ajuntament d’aquesta ciutat amb un seguit de propostes que promocionen i difonen el voluntariat i el seus valors des de diversos àmbits. El Departament de Benestar Social i Família, l’Ajuntament de Barcelona i el Centre Europeu del Voluntariat varen presentar el dia 3 de març el programa dels actes que es realitzaran durant tot l’any per millorar les capacitats de les persones voluntàries i potenciar el treball en xarxa entre els diferents agents que intervenen en un territori (administracions públiques, entitats, universitats i empreses).
El 7è Congrés Nacional de la Gent Gran comença el procés de presentació
El 7è Congrés Nacional de la Gent Gran ja ha començat el procés de presentació que culminarà l'1 d’octubre de 2014 amb un acte central a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages). La iniciativa, que enguany duu per lema “Junts podem!”, se celebra cada quatre anys i la convoquen el Departament de Benestar Social i Família i el Consell de la Gent Gran de Catalunya (CGGC). L’objectiu és reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.
La setmana passada es va iniciar el tràmit parlamentari per tal d'aprovar el Projecte de llei del Protectorat de Fundacions i de verificació de l’activitat de les associacions declarades d’utilitat pública. Aquesta norma incorpora funcions inspectores, mesures sancionadores i òrgans de control interns en el si de les entitats i de responsabilització dels patrons per garantir que la seva actuació sigui sempre d’acord amb la legalitat.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Novetats DIXIT

El nou dossier temàtic de DIXIT recomana publicacions i recursos sobre adopció i acolliment
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un dossier temàtic que recull documents i recursos especialitzats sobre l’acolliment i l’adopció. Aquest recull complementa i actualitza l’anterior dossier temàtic sobre el mateix tema de l’any 2011. Tots els materials referenciats es poden consultar als centres DIXIT.
Amunt
 

:: Agenda

Jornada "L'escola inclusiva a Catalunya"
El 3 d’abril, la fundació Aspasim organitza una jornada per debatre aspectes relacionats amb la construcció d'un model d'escola que respongui a les necessitats d’aprenentatge de tot l’alumnat, independentment de la seva condició o discapacitat. Es tracta d'un acte contemplat en l’Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva i adherit a la Campanya Mundial pel dret a l’Educació Inclusiva i que durà per lema “El repte d’aprendre”.
III Congrés Internacional d'Autisme
Múrcia acollirà els dies 21 i 22 de març un fòrum de trobada i discussió per a professionals de l'àmbit dels serveis socials, la sanitat, l'educació i les famílies afectades per trastorns de l'espectre autista. Es tracta de crear un espai que permeti difondre i compartir coneixements, experiències i investigacions sobre l'alumnat amb aquesta circumstància.
Jornada d'homenatge a Caterina Noguer "Comunicació i neurologia"
El 8 de març el Col·legi de Logopedes de Catalunya organitza a Barcelona una jornada en homenatge a la logopeda Caterina Noguer. L'acte, celebrat amb motiu del Dia Europeu de la Logopèdia, que té lloc el 6 de març, comptarà amb diferents ponències i taules rodones conduïdes per reconeguts especialistes.
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 20 de març de 2014
Organitza: Departament de Benestar Social i Família
Termini: 25 de juliol de 2014
Organitza: Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI)
Termini: 23 d'abril de 2014
Organitza: Fundació Puentes del Mundo
aTermini: 20 de maig de 2014
Organitza: Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) i Plataforma d'Infància
Termini: 21 de març de 2014
Organitza: Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals
Amunt
 

:: Formació

Taller on s'exploren les diferents dinàmiques familiars del professional mitjançant exercicis vivencials i tècniques pròpies del model sistèmic. D’aquesta manera el professional incrementa el seu autoconeixement i té una major comprensió de si mateix, i també de les interaccions i relacions amb les persones a les quals atén.

Data i lloc: del 7 al 28 de maig de 2014 a Girona
Organitza: Universitat de Girona
Formació especialitzada amb l'objectiu de reconèixer les implicacions emocionals dels professionals que atenen pacients i famílies en el procés de terminalitat; planificar, organitzar i desenvolupar la intervenció professional tenint en compte la influència de les pròpies emocions en l’acte de cuidar; i integrar mecanismes d’autocura a la pràctica diària.

Data i lloc: 13, 14 i 15 de març de 2014 a L'Hospitalet de Llobregat
Organitza: Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Educar en temps de crisi
Publicació que aporta reflexions i proposa línies d’actuació perquè mares, pares i educadors aprenguin a educar els fills i les filles d’acord amb les noves exigències que la societat planteja.

Casals, Ramon. Educar en temps de crisi. Barcelona: Graó, 2013. 162 p. (Família i educació. Sèrie Família/ Comunitat educativa; 22)

Exemplar consultable als centres DIXIT
El senyor Romaní
Còmic guanyador de la Beca Carnet Jove Connecta't al Còmic que explica la història del senyor Romaní, un senyor a qui li agradaven les plantes i la música i que desitjava unir aquestes dues passions en una de sola.

Bustos, Miguel. El senyor Romaní. Barcelona: EDT, DL 2013. 59 p. (Carnet jove)

Exemplar consultable als centres DIXIT
Homes i gènere: polítiques públiques locals i la transformació de les masculinitats
Aquest llibre proposa l'establiment de polítiques públiques de gènere encarades als homes, mitjançant l’anàlisi del gènere masculí i la situació en la qual es troben.

Homes i gènere: polítiques públiques locals i la transformació de les masculinitats. Barcelona: Institut de Ciències Polítiques i Socials, 2013. 222 p. (Grana; 31)

Exemplar consultable als centres DIXIT
La buena adolescencia: claves para que padres sin complejos disfruten de este momento único
Manual pràctic que ofereix la complicitat necessària per assumir la tasca d’educar sense por i amb la certesa que no hi ha pitjor decisió que la de no intervenir.

Pueyo, Begoña del. La buena adolescencia: claves para que padres sin complejos disfruten de este momento único. Barcelona: Grijalbo, 2013. 236 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Amunt
 

:: Recursos

Família i Escola. Junts x l'Educació
Espai web impulsat pel Departament d'Ensenyament que ofereix informació, orientacions i recursos per millorar la implicació de les famílies en el procés escolar dels seus fills i filles i facilitar-los la tasca educativa. 
Amunt

No hay comentarios: