jueves, 20 de marzo de 2014

#110
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
18 de març de 2014
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Telefonia i internet: En tota mena d'informació, inclosa la publicitat, el preu ha de ser total i tancat (IVA inclòs).
Sumari
  • Consum a les xarxes socials

    Consum, punt de trobada

    Pren el control de la teva economia

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge balaç actuacions ACC 2013
Coincidint amb la commemoració del dia 15 de març; Dia Mundial dels drets del Consumidor, l'ACC ha donat a conèixer les accions que va dur a terme al llarg de l'any 2013 en relació a les consultes, reclamacions, mediacions i arbitratges realitzats; els productes retirats; les actuacions per la defensa i la difusió dels drets de les persones consumidores i la tasca realitzada per l'Escola del Consum de Catalunya.
En el marc d'aquesta efemèrides l'ACC ha celebrat la Jornada: Programa plurianual de Consumidors 2014-2010 que ha tingut lloc el passat 14 de març a la seu de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona; i de nou posa en marxa la itinerància de l'exposició Consum - Punt de Trobada.

distintiu apte per celíacs
L'empresa Nouceland S.L. s'ha adherit al "Pacte per a les persones celíaques.
Produeixen artesanalment pa i una gran varietat de dolços que elaboren amb farines especials, com poden ser les d'arròs, blat de moro, castanya o sorgo amb la intenció d'obtenir aliments aptes per a tothom, siguin o no intolerants al gluten.

L'exposició itinerant "Consum - Punt de Trobada" mostra l'estructura del consum de Catalunya en un recorregut dividit en cinc zones interactives: codi de consum, drets i deures dels consumidors, seguretat dels productes, activitats d'informació/formació que es porten a terme des de l'ACC i consum reflexiu.
Aquests dies la podeu visitar a:
  • Terrassa: Del 10 al 20 de març.
  • La Seu d'Urgell: del 15 al 30 de març.
  • Reus: del 21 de març al 13 d'abril.

S'han retirat del mercat per risc de xoc elèctric per possible accés a parts actives els productes següents:
  • Ventilador de taula Orbegozo, model PW 1016, codi de barres 8436044524639.
  • Base mòbil bipolar amb presa lateral de terra, marca Prodeco i codi de barres 8421415114953.
  • Adaptador de viatge marca Prolinx, referència TA_1 i TA_2.

El 12 de març els clients de Jazztel van quedar sense servei durant unes hores. Per aquest motiu la companyia compensarà a tots els clients afectats. Des de l'ACC us recomanem que si no esteu d'acord amb la compensació presenteu una reclamació a Jazztel, que disposa d'un mes per a contestar-vos.

:: Destaquem

Em vaig donar d’alta amb Orange amb ADSL, trucades, Televisió i Gol Televisió. L’empresa va canviar unilateralment Gol TV per Canal Plus Liga, però modificant el preu, sense avisar. Tinc documents d’alta i he fet un munt de reclamacions, però no em responen i no ho regularitzen. Què puc fer?
El contracte només es pot modificar pels motius vàlids expressament previstos en el contracte, del contrari, l’usuari té dret a resoldre anticipadament i sense cap penalització el contracte.
Els operadors han de notificar a l’usuari final les modificacions contractuals amb una antelació mínima d’1 mes, informant expressament a la notificació del seu dret a resoldre anticipadament el contracte sense cap penalització.
Per tant, en aquest cas, atès que l’operador no va procedir correctament i que ja heu reclamat varies vegades sense obtenir una resposta satisfactòria, el següent pas és formalitzar la reclamació davant l’Agència Catalana del Consum.

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: