martes, 11 de marzo de 2014


# 60
L'energia al dia
Butlletí de l'Institut Català d'Energia
Dilluns, 10 de març de 2014Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Notícies ICAEN

L’Estratègia catalana per al 2020 pretén reduir el 14,4% del consum estimat d’energia final del parc edificat residencial i terciari, disminuir el 22% de les emissions de CO2, i rebaixar un 21% de la despesa econòmica del parc edificat, equivalent a 800 MEUR.
Aquesta actuació respon l’activitat internacional de l’Institut Català d’Energia, orientada a la identificació de noves oportunitats per al sector empresarial i la creació d’un marc de col·laboració amb l’agència de l’eficiència energètica de Moldàvia.
En tres anys i mig, s’hi han adherit més de 100 organitzacions, la majoria de les quals han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb la reducció de costos associada.
El document explica els criteris que ha de complir la compra d’electricitat verda i com considerar-la dins del Programa dels acords voluntaris.
El Govern considera que part d’aquesta norma pot excedir les competències estatals i buidar de contingut les competències en matèria d’energia assumides per la Generalitat en l’article 133 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya.
L’Institut Català d'Energia posa a disposició dels usuaris les dades corresponents a la informació pública dels certificats d’eficiència energètica dels edificis.
En els casos exempts de disposar del certificat d'eficiència energètica d'edificis, especificats al RD 235/2013, és necessari sol·licitar l'exempció formalment mitjançant un formulari que està disponible a la Oficina Virtual de Tràmits.
Aquesta actuació respon l’activitat internacional de l’Institut Català d'Energia, orientada a la identificació de noves oportunitats per al sector empresarial i la promoció de l’actuació de la Generalitat en polítiques d’eficiència energètica i energies renovables.
El Govern ha aprovat l’Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d’Edificis, que té com a objectiu incentivar els propietaris de l’1,2 milions d’edificis que hi ha a Catalunya, tant d’usos residencials com terciaris, per tal de millorar el seu comportament energètic, impulsant l’estalvi econòmic i les condicions d’habitabilitat i confort.
Es publica el recull actualitzat dels preus regulats del sector elèctric i del gas natural (tarifes i tarifes d'accés o peatges), així com els preus màxims de venda de gasos liquats del petroli (propà i butà).
En el seu espai web es pot trobar tota la informació rellevant de la convocatòria, que es tanca el proper 23 de maig.
La tercera edició de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya, que va tenir lloc del 20 al 22 de febrer a Vic, va comptar amb 115 expositors, doblant el nombre d’empreses que hi van participar a la primera edició.
Les ponències de la tercera edició de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya que va tenir lloc a Vic del 20 al 22 de febrer, es van estructurar en els blocs següents: biomassa forestal a Europa, qualitat de la biomassa com a garantia d'èxit, equips i oportunitats d'aprofitament tèrmic, clústers de biomassa a Europa, i aprofitament de la biomassa.
Actualització del full mensual i de l'evolució dels principals indicadors de l'energia a Catalunya.
Amunt
 

:: Publicacions

La guia, resultat de la col·laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l’Institut Català d’Energia i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, té com a destinataris finals les comunitats de regants de Catalunya, i com a objectiu la promoció i difusió de l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables.
Amunt
 

:: Agenda d'activitats

El curs té per objectiu aprofundir en el coneixement del programa de qualificació energètica CE3X i resoldre els dubtes que els tècnics certificadors tinguin o hagin tingut durant la seva experiència certificant edificis existents.
L'Institut Català d'Energia i el Grup de Gestors Energètics organitzen aquesta jornada que centrarà el debat en la perspectiva d'evolució a curt i mitjà termini dels preus i el marc regulatori dels diferents vectors energètics: petroli, energia elèctrica, gas i cogeneració.
A la jornada s’exposarà com afectaran a les empreses les novetats derivades de les darreres reformes del mercat elèctric, i també s’oferiran pautes i solucions per tal d’optimitzar les factures de llum i de gas.
ECOENERGÈTICA pretén ser un espai de coneixement, d’interactuació, d'informació diversa a través de diferents professionals, empreses i entitats que ofereixin solucions de com minimitzar els costos energètics.
Amunt

No hay comentarios: