jueves, 7 de febrero de 2013

#0273 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària



#0273
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 07 de febrer de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
El nombre de caps de bestiar boví ha incrementat un 1,8% (10.135 caps) en el darrer any a Catalunya.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
L'any 2012, la producció acumulada de polletes ponedores ha augmentat un 13% i la de pollets per a engreix ha disminuït un 0,5% respecte de l’any 2011.
El nombre de caps de bestiar boví ha incrementat un 1,8% (10.135 caps) en el darrer any segons les darreres dades obtingudes pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Aquest augment prové majoritàriament dels vedells de menys de 12 mesos amb destinació a sacrifici, que incrementen un 4,5% (14.596 caps).
La taxa de cobertura del període gener-novembre de 2012 ha augmentat 7,63 punts percentuals respecte del mateix període de l’any passat.
S’actualitzen les dades de consum de les llars catalanes fins al mes de novembre. S’observa una disminució del consum acumulat de l’any 2012 respecte del mateix període de l’any anterior (-0,21% en volum i -0,56% en valor), tot i que, considerant l’any anual mòbil, les variacions són lleugerament més positives (0,1% i -0,18%, respectivament).
Canvi de tendència a la setmana 5. El febrer comença amb increment de preus i disminució de costos, la qual cosa fa que l'indicador ISC creixi lleugerament (5,54 p.p.) respecte de la setmana passada i continuï per sobre de la mitjana (109,06 p.p.). D'altra banda, l'indicador continua mantenint nivells positius en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat (+3,69 p.p.).
Han augmentat les cotitzacions tant del porcí d’engreix com del garrí (20 kg) respecte de la setmana anterior. En el sector boví i en l’oví, no s’han produït canvis. Pel que fa a l’aviram, disminució per segona setmana consecutiva del pollastre groc i augment de 0,10 €/kg‐viu de la gallina pesada. Els ous segueixen disminuint la cotització i se situen ja en valors inferiors als corresponents de l’any anterior. El mercat de cereals ha estat caracteritzat pel descens general. La farina de soja 47%, en canvi, ha augmentat el preu respecte de la setmana anterior. En fruita fresca, continua l’augment de les cotitzacions.
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
Durant el mes de gener, s’observen lleugeres tendències a l’alça en les cotitzacions dels contractes de futurs a la borsa de Chicago pel que fa a les principals matèries primeres (blat, blat de moro i soja). Destaca un diferencial important entre les cotitzacions del blat de moro amb venciment d’ara amb les de desembre de 2013.
Amunt
 

:: Observatori del Sector Cunícola

Observatori del sector cunícola de Catalunya
El preu mitjà per al consumidor de les primeres 5 setmanes de l'any 2013 ha estat de 5,52 €/kg.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Aquest mes, iniciem un nou format del Quadre de comandament, que esperem que us sigui d’utilitat. El marge de la producció porcina és negatiu per segon mes consecutiu, i se situa en 0,03 €/100 kgPV, però el marge interanual es manté força positiu, a 0,07 €/100 kgPV. Es mantenen estables i amb valors elevats el preu de venda net, el preu del pinso i el cost de la producció.
Les principals destinacions de les exportacions espanyoles són França (24%), Portugal (16%) i Itàlia (11%).
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 5 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Durant el primer mes de 2013, s’han acumulat un total de 20,10 tones (t) de poma i 25,48 t de pera. En cítrics, el volum total acumulat al gener de 2013 és de 337,64 t.
Aquesta setmana 5, després de l'estabilitat de les tres últimes setmanes, el preu de la pera Conference augmenta 0,05 €/kg respecte de la setmana anterior, el de la pera Blanquilla 0,03 €/kg i el de la poma Golden 0,02 €/kg.
Després de 3 setmanes de preus constants tant a Mercabarna com a Mercamadrid, Mercabarna augmenta el preu de la poma Gala 0,07 €/kg i disminueixen els de la pera Blanquilla 0,03 €/kg i les pomes Golden i Conference 0,02 €/kg.
Aquesta setmana 5 i respecte de la setmana passada, augmenten els preus de la poma vermella (0,05 €/kg), la pera Blanquilla (0,03 €/kg) i la poma Golden (0,01 €/kg); i el de la pera Conference disminueix 0,02 €/kg.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit d'Espanya i mundial.
Espanya
Segons la segona estimació, la renda agrària puja un 2,4% l’any 2012.
El desembre de 2012, les entregues de llet van tornar a reduir-se, la qual cosa culmina una campanya en què la recollida làctia cada vegada ha estat menor respecte d’anys anteriors.
L’any 2012, la superfície de regadius augmenta.
Món
L’any 2012, la indústria avícola s’ha vist afectada pels alts costos de les matèries primeres. El mercat mundial de carn d'aus de corral ha crescut, però a un ritme més lent.

No hay comentarios: