viernes, 8 de febrero de 2013

FlashTicSalut.54


    
 Articles

El Mapa de Tendències 2012 avalua l'impacte de les TIC al Pla de Salut de Catalunya

La sisena edició de la presentació del Mapa de Tendències, l'esdeveniment anual de la Fundació TicSalut per conèixer el nivell de desenvolupament de les TIC a les organitzacions sanitàries a Catalunya, ha analitzat per primera vegada l’impacte de les noves tecnologies al Pla de Salut 2011-2015 de la Generalitat de Catalunya. Els resultats indiquen que les TIC estan presents a totes les línies marcades pel Departament de Salut, però especialment en l’atenció a la cronicitat, en el coneixement dels professionals i en la xarxa de serveis. Els resultats d’aquest estudi es van presentar durant la jornada del passat 14 de desembre al TecnoCampus Mataró-Maresme. 
 
El Parc de Salut MAR promou la creació d'un hospital virtual per a l'aprenentatge dels futurs professionals 

El professorat de l’Institut Bonanova, centre públic especialitzat en formació sanitària i sociosanitària dins del Parc de Salut MAR de Barcelona, ha coordinat la creació i el desenvolupament d’una eina didàctica original, l’Hospital Virtual, que simula una organització sanitària real en què els alumnes poden realitzar activitats pràctiques. La metodologia didàctica i la utilitat de l’eina han estat testades i validades pels estudiants dels cicles formatius de Documentació Sanitària, Imatge per al Diagnòstic i Cures Auxiliars d’Infermeria del centre. Aquest projecte és un exemple de com les TIC contribueixen al canvi de les escoles professionals cap a un model d’aprenentatge basat en les necessitats reals del món laboral.
 
La Comissió Europea presenta l'eHealth Action Plan per superar els obstacles en el desenvolupament de les TIC en salut 

Els sistemes sanitaris públics europeus es troben sota severes restriccions pressupostàries i alhora han de ser capaços de respondre als reptes de l’envelliment de la població, a l’augment d’expectatives dels ciutadans i a la mobilitat dels pacients i dels professionals de la salut. Partint d’aquest context, la Comissió Europea ha traçat un nou pla, l’eHealth Action Plan 2012-2020, per impulsar la innovació en eSalut, que ha d’assegurar una atenció sanitària de millor qualitat i més segura per als ciutadans de la Unió Europea de cara a la primera meitat del segle XXI. Aquest pla s’emmarca dins els objectius de l’Agenda Digital Europea, una de les iniciatives de l’estratègia Europa 2020.
 Entrevista al Dr. Bedirhan Üstün
Cap de la Unitat de Classificació, Terminologia i Estàndards de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)
 Vídeo del mes
Resultats de l'Enquesta TIC 2012. Mapa de Tendències de la Fundació TicSalut.
 Links d'interès

Mobile World Capital Barcelona 
Durant 18 mesos, la GSMA va analitzar les candidatures de 30 ciutats, incloent-hi Milà, Munic i París, per esdevenir la capital mundial del mòbil. Finalment, l’estiu de 2011 es va anunciar que Barcelona seria la primera Mobile World Capital pels propers set anys (2012-2018). El seu web recull tota l’actualitat sobre el projecte de Barcelona com a centre mundial del coneixement sobre la mobilitat i sobre els Centres de Competència, entre ells, el mHealth Hub. A més, Barcelona és seu de l’esdeveniment més important de les telecomunicacions, el GSMA Mobile World Congress, amb més de 1.500 expositors, que se celebrarà entre el 25 i el 28 de febrer.
“Sexe Joves”, nou web al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya 
Els professionals d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l’Institut Català de la Salut coordinen aquest nou web que inclou informació i espais interactius per a que els nois i noies d’entre 14 i 24 anys consultin qüestions relacionades amb la sexualitat. Com a novetat, aquest instrument de salut a la xarxa disposa d’un xat que permet als joves dialogar en temps real (de dilluns a dissabte) amb els responsables del servei en cas de no haver trobat alguna dada o bé si necessiten algun aclariment de manera personalitzada. El projecte s’emmarca en el Pla Estratègic d’Ordenació de Serveis de l’ASSIR del Departament de Salut.



Barcelona, 25-28 febrer 2013 



Barcelona, 21 març 2013 



Barcelona, 26-28 de juny 2013 



Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes 



Espai de debat per a directius i professionales 



Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona
                

No hay comentarios: