jueves, 14 de febrero de 2013

#0274 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària


#0274
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 14 de febrer de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
Les cotitzacions del porc viu durant l’any 2012 han estat de mitjana de preu d’1,339 €/kg, el més alt dels últims deu anys.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
A les llotges catalanes, els mercats de cereals i oleaginoses han registrat descensos el mes de desembre i a principis del mes de gener, però els preus continuen molt per sobre que fa un any. I, pel que fa als preus de llotja dels productes ramaders, inauguren l’any amb descensos importants en el cas del xai i els ous. En la resta de subsectors, no hi ha canvis importants en les cotitzacions, a excepció de l’alt preu del garrí.
S’han publicat els avanços de superfícies i produccions del mes de gener de 2013.
En ramaderia, els preus del porcí d’engreix i del garrí (20 kg) se situen un +11% i un 10,5% per sobre dels corresponents a l’any anterior, respectivament. En boví, el vedell frisó augmenta 0,03 €/kg‐canal, i l’oví disminueix les cotitzacions de totes les categories una setmana més. En aviram, el preu del pollastre groc continua a la baixa; no hi ha variacions en la resta d’aus i el conill. Pel que fa als ous, aquesta setmana només disminueix el preu de la categoria L. Pel que fa als sectors agrícoles, els preus del mercat de cereals baixen de manera generalitzada; no obstant, la farina de soja 47% segueix a l’alça aquesta setmana. En fruita fresca, la poma Golden augmenta la cotització aquesta setmana; pel que fa a la fruita seca, augmenten els preus de les tres varietats d’ametlla.
L'indicador ISC de la setmana 6 creix lleugerament (+ 4,15 p.p.) respecte de la setmana passada, a causa de l'augment de preus i el manteniment de costos, i segueix situant-se per sobre de la mitjana (115,96 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (+1 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori del Sector Cunícola

Observatori del sector cunícola de Catalunya
El preu mitjà per al consumidor de les primeres 6 setmanes de l'any 2013 ha estat de 5,51 €/kg.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
Els preus en origen de l'any 2012 han estat superiors als dels últims anys: el garrí de 20 kg de Mercolleida (38,22 €/garrí de mitjana) superior al sexenni precedent i el porc viu (1,339 €/kg) superior als deu últims anys. Els preus a destinació també han seguit la mateixa tònica, a excepció del filet, el preu del qual ha baixat un 7,5% a l'engròs i un 2,19% al detall respecte de l’any 2011.
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 6 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Aquesta setmana 6, els preus de les peres es mantenen estables respecte de la setmana passada, la poma Golden l’augmenta 0,03 €/kg i es dóna per finalitzat el preu de llotja de la poma vermella fins a la pròxima campanya.
Per a la setmana 5 i respecte de la setmana passada, totes les varietats de pera i la poma Red Chieff Ia 70-80 augmenten el preu, la poma Golden Delicious >80 el manté, i la Golden Delicious 70-80 el disminueix.
Aquesta setmana 6 i respecte de la setmana passada, Mercabarna disminueix els preus, en què destaca la baixada de la poma Golden (0,018 €/kg); Mercamadrid manté els preus de les pomes i augmenta els de les peres Blanquilla i Conference 0,25 i 0,08 €/kg, respectivament; Mercasevilla manté constants tots els preus tret de la poma Gala, que disminueix 0,05 €/kg.
Aquesta setmana 6 hi ha estabilitat de preus respecte de la setmana passada, tret de la poma vermella, que augmenta el preu 0,02 €/kg.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Espanya
Europa
L’anuari Eurostat 2012 presenta una àmplia selecció de dades estadístiques sobre Europa. La majoria de les dades corresponen al període 2000-2010.
Ja estan disponibles totes les dades del sector agrari italià. L’anuari recull bàsicament el període 2010-11.
L’anuari recull estadístiques bàsiques de l’agricultura i el sector forestal francès.
El sacrifici d’aus va baixar el mes de desembre de 2012. La producció d’ous del mes de març de 2013 serà superior respecte del mateix mes de l’exercici anterior. Els preus de producció dels ous augmenten el mes de desembre de 2012, en un context de baixa producció a Europa; l’augment és d’un 5% si el comparem amb el novembre del mateix any.
Món
El mes de gener, els preus es van mantenir estables, després de 3 mesos de disminucions consecutives. La recuperació dels preus dels olis i greixos va compensar la reducció dels preus dels cereals i el sucre. Els lactis i carnis es van mantenir sense canvis.
Revisió a l’alça a causa, principalment, d’ajustos en les estimacions de producció de panís a la Xina, l’Amèrica del Nord i els països europeus de la CEI. Malgrat això, la producció mundial de cereals seguirà sent un 2% menor respecte de la collita rècord de 2011.
Els subministraments mundials de blat per al període 2012/13 es mantenen gairebé sense canvis respecte de la previsió del mes passat. La producció mundial de blat es preveu 0,7 milions de tones inferior.
Amunt

No hay comentarios: