|
|
Es constitueix el Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària
El 22 de gener s’ha reunit el Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària, òrgan assessor sobre els aspectes tècnics i científics de la seguretat i la qualitat alimentàries.
|
La Generalitat crea una acreditació específica per a la venda de proximitat de productes agroalimentaris
L’acreditació és voluntària i té per finalitat garantir una informació correcta, adequada i suficient als consumidors dels productes objecte d’aquest tipus de venda.
|
Aprovat el Pla d'Acció Nacional per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris
En aquest Pla d’Acció Nacional s'estableixen objectius, mesures, calendaris i indicadors per introduir criteris de sostenibilitat en l'ús de productes fitosanitaris per al període comprès entre els anys 2013 a 2017.
|
Estadístiques sobre agricultura, pesca i silvicultura europees
L’Eurostat publica les estadístiques del sector primari dels anys 2010-2011.
|
|
|
Aprofitem el menjar
Una guia de la Fundació Alícia i la Universitat Autònoma de Barcelona per a la reducció del malbaratament alimentari en el sector de l'hostaleria, la restauració i el catering.
|
Un consum responsable dels aliments. Propostes per a prevenir i evitar el malbaratament alimentari
Publicació de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en la qual es dimensiona el fenomen del malbaratament d’aliments, se n'identifiquen les causes i es plantegen estratègies i propostes d'actuació per a reduir la pèrdua d'aliments que poden ser encara aprofitables, així com els impactes socials, econòmics i ambientals que se'n deriven.
|
|
|
Els plaguicides neonicotinoides causa del trastorn del col·lapse de les colònies o síndrome de despoblament de les abelles
L’EFSA conclou que tres insecticides neonicotinoides com l’imidacloprid el clothianidin i el tiametoxan suposen un risc inacceptable per a les abelles.
|
L'EFSA publica un dictamen sobre el risc per a la salut pública associat a la presència de mercuri i metilmercuri en els aliments
L’EFSA redueix el valor del nivell de la ingesta setmanal tolerable de metilmercuri a 1,3 μg/kg de pes corporal respecte als 1,6 μg/kg de pes corporal establerts pel JECFA l’any 2003.
|
|
|
Guia de pràctiques correctes d’higiene específica per a la cuina al buit
Aquesta guia compta amb el reconeixement oficial de les autoritats sanitàries competents en l’àmbit de la seguretat alimentària.
|
Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector equí de carn
Aquesta guia està reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.
|
Avaluació de l'exposició de la població a Catalunya
Dos estudis de dieta nous:
|
Noves publicacions de la sèrie vigilància i control
Els informes noves es refereixen als següents temes:
|
|
|
Actualització dels buttletins acsa brief sobre l'Avaluació i autorització d'additius alimentaris i sobre metilmercuri
|
|
|
L'EFSA obre una consulta pública sobre la proposta de dictamen científic relatiu a la seguretat de l'edulcorant artificial aspartam.
Els interessats poden enviar els comentaris a través d’un formulari en línia fins al 15 de febrer de 2013. Posteriorment, l’EFSA celebrarà una reunió amb les parts interessades per debatre el dictamen proposat i la informació rebuda de la consulta.
|
|
|
Amanida de pasta sense gluten amb tomàquet i salmó
|
|
|
Enrenou d'Aliments. ARC
Vídeo del taller de cuina amb restes, presentat pel cuiner Isma Prados. Activitat de la IX Jornada de Prevenció de Residus Municipals organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya.
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario