jueves, 2 de mayo de 2013


#0285
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 02 de maig de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
L’any 2011, un 13% del consum energètic de la UE-27 va provenir d’energies renovables.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Després de set setmanes mantenint-se, el mes d'abril acaba amb una lleugera disminució del preu de llotja, la qual cosa fa que l'índex de la setmana 17 disminueixi respecte de la setmana anterior (-1,69 p.p.), tot i que es manté per sobre de la mitjana (124,21 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells negatius (-2,48 p.p.).
Descensos generals en els sectors ramaders, tret d’algun que manté els preus de la setmana anterior. El porcí disminueix les cotitzacions respecte de la setmana anterior, i, en boví, disminueixen 0,03 €/kg-canal tots els creuats. En el sector de l’aviram, baixa el preu del pollastre groc, i els ous i el conill es mantenen sense variacions. Pel que fa als sectors agrícoles: mercat de cereals amb repeticions de preus i alguna lleugera disminució. La farina de soja 47%, en canvi, ha experimentat un fort augment. En fruita fresca, hi ha hagut augments en la pera Conference i la poma Golden.
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes de febrer, la variació interanual de l’índex general ha estat del 12,2%, per la qual cosa mostra una altra vegada un valor lleugerament superior al del mes anterior. Per grans sectors, s’observa una taxa del 20,6% en l’agrícola i del 8,3% en el ramader.
Amunt
 

:: Observatori del boví de llet i de carn

Observatori de la llet de Catalunya
Aquest mes de març, els preus de la llet s’han situat lleugerament per sobre de la mitjana dels darrers cinc any, amb un valor de 33,83 ct. €/l. Els del boví de carn s’han mantingut estables, respecte del mes anterior, i moderadament per sobre dels obtinguts l’any anterior.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 17 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
El primer preu al pagès de poma Golden i grogues de la campanya 2012/13 correspon al mes de setembre (44,40 €/100 kg) i va augmentant progressivament fins al febrer de 2013, quan arriba a 54,20 €/100 kg, el preu més elevat de les últimes campanyes.
Aquesta setmana 17, el preus augmenten respecte de la setmana passada (0,05 €/kg per a la poma Golden i 0,02 €/kg per a la pera Conference), i es dóna per finalitzat el preu de la pera Blanquilla a la Llotja de Mercolleida.
Durant la setmana 16, la pera Conference i la poma Golden Delicious Ia >80 disminueixen lleugerament el preu respecte de la setmana anterior; en canvi, la Golden Ia 70-80 i la pera Blanquilla l'augmenten.
Aquesta setmana 16, Mercabarna augmenta 0,02 €/kg el preu de la poma Golden respecte de la setmana passada, mentre que Mercamadrid el disminueix 0,03 €/kg; la poma Gala disminueix el preu 0,05 €/kg a Mercabarna i la pera Blanquilla l'augmenta 0,05 €/kg a Mercasevilla; la resta de preus es mantenen constants.
La setmana 17, els preus augmenten respecte de la setmana passada: la pera Conference 0,11 €/kg, les pomes Golden i vermelles americanes 0,03 €/kg i la pera Blanquilla 0,04 €/kg.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
El març d’enguany hi ha registrades 464 cooperatives agràries a Catalunya. Se situen en segon lloc quant a nombre, precedides només per les de treball associat.
Espanya
Ja estan disponibles les darreres dades demogràfiques i socioeconòmiques en format .pdf.
La campanya 2012-13 es va tancar amb increments importants en el preu de les diferents varietats i presentacions de mel.
Europa
La collita de préssec i nectarina arribarà a Europa aquest any a 3,8 milions de tones, un 3% més que l’any 2012, gràcies a l’increment d’un 13% de la producció a Espanya, en una campanya en què Itàlia, principal productor, perd potencial (2%) juntament amb Grècia (-3%) i França (-7%), segons dades d’EUROPÊCHE difoses per Cooperatives Agroalimentàries.
Segons dades d’EUROPÊCHE difoses per Cooperatives Agroalimentàries, la previsió de producció d’albercocs per a Espanya és de 83.118 tones, per sota d’Itàlia amb 214.100 tones i de França amb 160.150 tones.
L’any 2011, el consum energètic provinent de fonts renovables ha suposat un augment del 13% del consum final brut d’energia, encara lluny de l’objectiu marcat per la Comissió Europea del 20% d’aquí a l’any 2020.
Món
Les primeres projeccions per a la campanya 2013/14 assenyalen un augment de la producció a 1,9 bilions de tones, i un increment de les existències de 31 milions de tones. L’augment és a causa, sobretot, de les existències de blat de moro i altres cereals secundaris, que podrien incrementar en 27 milions de tones.
Amunt

No hay comentarios: