sábado, 25 de mayo de 2013

# 23
Butlletí d'actualitat tributària
Direcció General de Tributs i Joc
Departament d'Economia i Coneixement
Divendres, 24 de maig de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Notícies tributàries

Per interlocutòria del passat 21 de maig, el Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió de l'impost sobre els dipòsits en les entitats de crèdit que venia acordada des del passat 16 de gener.
En la interlocutòria, el Tribunal, entre altres consideracions, entén que el tribut permet incrementar els ingressos davant les actuals exigències de reducció del déficit i de l'endeutament de la Comunitat Autònoma de Catalunya, en un moment de fortes retallades pressupostàries. A més també destaca la consideració que el reduït nombre d'afectats permet, si finalment l'impost fos declarat inconstitucional, la fàcil identificació dels afectats i la devolució de l'impost recaptat, per la qual cosa les molèsties que l'aixecament de la suspensió pot ocasionar a les entitats subjectes al pagament del tribut han de cedir davant els més greus perjudicis que per els interessos generals de la comunitat autònoma tindria el minvament dels ingressos pressupostats.
D'altra banda, el Tribunal Constitucional mitjançant interlocutòria de 21 de maig de 2013 ha acordat mantenir la suspensió de l'euro per recepta i la de les taxes judicials per entendre que ambdós tributs afecten a un nombre massiu de persones per la qual cosa, en cas que es declaressin inconstitucionals els dos tributs, el nombre de devolucions que caldria realitzar aconsella mantenir-ne les suspensions.
Des de l’entrada en vigor de l’impost sobre les estades en establiments turístics, aprovat per la Llei 5/2012, de 20 de marc, del Parlament de Catalunya, l’1 de novembre de 2012, han estat nombroses les consultes que s’han efectuat en relació amb el citat impost. Amb freqüència, les consultes vénen originades per la confusió sobre el tipus d’estada subjecta al tribut que fa que s’interpreti que únicament estan subjectes a l’impost les estades realitzades per motius turístics. Per aquest motiu s'han recollit diverses consultes que analitzen la subjecció a l'impost de diferents tipus d'establiments.
L’impost sobre successions ha estat objecte de dues reformes successives, d'aplicació gradual, amb l'objectiu d'afavorir la transmissió de béns per causa de mort entre els grups de parentiu més propers. En l'article es fa una anàlisi de les autoliquidacions presentades durant el 2011, on s'observen els efectes de les reformes esmentades.
La campanya es va iniciar el passat 2 d’abril i finalitza l’1 de juliol. El termini per domiciliar el pagament del deute finalitza el 26 de juny. Aquest any, la confirmació telemàtica dels esborranys i la presentació telemàtica de les autoliquidacions es pot fer consignant el número de referència de l’esborrany o de les dades fiscals subministrades per l’AEAT.
Amunt
 

:: Novetats al web

Amunt

No hay comentarios: