miércoles, 8 de mayo de 2013

FlashTicSalut.57 maig 2013



    
 Articles

Un nou web per a una nova estratègia 

La Fundació TicSalut estrena un web que s’alinea amb el Pla Estratègic 2013-2017, aprovat el passat mes de març, i que es presenta amb un disseny àgil i innovador. S’incorpora la possibilitat de visitar-lo en català, castellà o anglès i s’ha treballat amb la voluntat que esdevingui un element clau d’interlocució amb el sector salut i social, amb els professionals, les empreses i els ciutadans, no només a nivell local, sinó també en l’àmbit internacional. L’objectiu és contribuir a que la Fundació TicSalut esdevingui agent facilitador de la transformació del model assistencial mitjançant les TIC a Catalunya i el referent per a l’impuls de la innovació TIC en el sector salut i social. 
 
Catalunya i Suècia intercanvien propostes innovadores per a una atenció sanitària eficient a la SymbioCare Platform 

Tot i que Catalunya i Suècia tenen models de sistemes sanitaris diferents, els reptes del sector als què s’enfronten són similars. En aquest context, l’assistència sanitària sueca ha reaccionat als nous desafiaments amb l’impuls de solucions innovadores i una aplicació intensiva de la tecnologia en salut. Amb l’objectiu d’aprendre de l’experiència del país nòrdic i fomentar noves relacions bilaterals de negoci i comerç, la Fundació TicSalut i l’Oficina Comercial de Suècia, amb el suport de l’Ambaixada de Suècia a Espanya, va organitzar una profitós seminari a finals del passat mes de març. En total, hi van participar uns 90 representants suecs i catalans.
 
Radiografia de l'ús de la mHealth als Estats Units 

Uns 75 milions de ciutadans dels Estats Units, gairebé un terç de la població total del país, va utilitzar el telèfon mòbil per informar-se sobre salut durant l’any 2012. Malgrat l’augment del consum de dades dels usuaris mòbils, els nord-americans han adoptat les aplicacions de salut mòbil (mHealth) als seussmartphones i tauletes d'una manera relativament lenta. No obstant això, els analistes preveuen un creixement significatiu del seu ús per als propers anys. En l’àmbit professional, el 91% dels metges dels EUA ja disposa d’unsmartphone i tots ells segueixen amb atenció el desenvolupament de la història clínica electrònica i d'altres solucions TIC en salut. 
 Entrevista a l'equip de recerca "Grups de Morbiditat Ajustats"
David Monterde, Emili Vela, Montse Clèries i Xavier Salvador.
 Vídeo del mes
Salut i aplicacions al mòbil (L'Informatiu de TVE Catalunya)
 Links d'interès

IV Jornades R+D+I en TIC i Salut (Girona, 22 i 23 de maig de 2013) 
Aquestes jornades catalanofranceses per a grups de recerca, empreses i centres tecnològics i assistencials arriben a la quarta edició i es consoliden com a espai de trobada entre oferta i demanda tecnològica. Enguany, la temàtica central gira al voltant de la innovació en salut i benestar i es posarà especial èmfasi en la relació transfronterera i en l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Migdia-Pirineus, Llenguadoc-Rosselló, Catalunya i Illes Balears). Aquesta és una iniciativa impulsada i organitzada pel Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i la Fundació TicSalut, conjuntament amb el Centre e-Santé de Tolosa (França), l’Euroregió Pirineus Mediterrània i UBIFrance.
Moebio: accelerant l’emprenedoria en l’assistència sanitària 
Biocat, l’entitat que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques innovadores a la BioRegió de Catalunya, ha posat en marxa Moebio i el programa formatiu pioner “Design Health Barcelona”, que s’inspira en el reconegut Biodesign Fellowship de la Universitat d’Stanford (Estats Units). Aquesta iniciativa disruptiva pretén que les ciències de la vida, els negocis i la tecnologia es trobin en una cruïlla que permeti accelerar l’emprenedoria en el sector de la salut. L’objectiu és acompanyar a equips multidisciplinars amb talent en un procés d’identificació de noves oportunitats i en el desenvolupament de tecnologies innovadores per donar resposta als grans reptes del sector a nivell mundial.

Dublín, 13-15 de maig 2013 



Girona, 22-23 de maig 2013 



Barcelona, 26-28 de juny 2013 



Castres (França), 4-5 de juliol 2013 



Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes 



Espai de debat per a directius i professionales 



Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona
                
D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat anomenat Trameses d'informació i inscripcions del Gencat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

No hay comentarios: