jueves, 25 de abril de 2013



#0284
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 25 d'abril de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
el  75% de la producció de préssec i nectarina de Catalunya es destina a exportació.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
Les primeres estimacions de collita de préssec i nectarina a Catalunya per al 2013 indiquen que hi haurà un augment de producció de l’11% fins a les 379.050 tones; aquest increment és motivat per la recuperació de les produccions danyades per la pedra l’any passat i per l’entrada en producció de les plantacions joves.
L'indicador ISC de la setmana 16 es manté constant, respecte a la setmana anterior, a causa del manteniment de preus i costos, situat per sobre de la mitjana (126,05 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius, respecte del mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells negatius (-0,64 p.p.).
Evolució negativa de  l'indicador ISC durant el mes de febrer de 2013, respecte al mes de gener, dels sectors  conill (-1,70 p.p.), llet (-4,26 p.p.) i pollastre d'engreix (-62,20 p.p.) i positiva del sector boví d'engreix (0,25 p.p). Tots els sectors, excepte el boví d'engreix, tenen valors per sota la mitjana: boví d'engreix (103,77 p.p.), conill (93,68 p.p.), llet (10,72 p.p.) i pollastre d'engreix (66,93 p.p.). Pel que fa a l'indicador ISC del mes de febrer 2013 respecte al mateix període de l'any anterior, tots els sectors mostren una variació anual negativa: boví d'engreix (-14,54 p.p.), conill (-15,26 p.p.), llet (-63,45 p.p.) i pollastre d'engreix (-36,55 p.p.).
El sector porcí, s’ha mantingut sense canvis respecte a la setmana anterior i el preu del garrí (20kg) disminueix tres euros més aquesta setmana. En boví, repeticions de preus excepte per a la vedella creuada. Pel que fa al sector de l’aviram, ha disminuït el pollastre groc i ha augmentat la gallina pesant, i hi ha estabilitat en la resta, com en els ous i el conill. En els sectors agrícoles: situació variable en els cereals i en fruita fresca, la pera Conference ja ratlla el valor de l’euro el quilo.
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
El mes de febrer els cereals baixen excepte la farina de soja 44%, que puja lleugerament; els adobs es mantenen estables i els pinsos tornen a baixar lleugerament. S'observen baixades clares en les cotitzacions de l'energia.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 16 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Aquesta setmana 16, el preus de la poma Golden i la pera Blanquilla es mantenen estables respecte de la setmana passada, i en canvi el de la pera Conference torna a augmentar i se situa a 0,96 €/kg.
Durant la setmana 15, totes les varietats de pera i la poma Golden Ia >80 disminueixen el preu respecte de la setmana anterior; la poma Golden Delicious Ia 70-80 l'augmenta.
La setmana 16, els preus augmenten respecte de la setmana passada: la pera Conference 0,01 €/kg, la poma Golden i la pera Blanquilla 0,02 €/kg i les pomes vermelles americanes 0,03 €/kg.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.
Catalunya
Segons les dades provisionals de Duanes, les exportacions han augmentat un 1,7% interanual a Catalunya el gener de 2013. Per destinació econòmica, els béns de consum pugen un 5,4% i els intermedis, un 2,2%; en canvi, els béns de capital disminueixen un 18,8%. Les importacions també han crescut un 5,3% respecte de l'any anterior.
Espanya
L’evolució anual indica que tots el sectors industrials registren una taxa negativa. Malgrat això, la fabricació de productes de molineria i la indústria alimentària es classifiquen dins les activitats amb taxes anuals més altes.
Ja estan disponibles les dades definitives de 2010-2011 del balanç del vi. Aquestes dades són necessàries per a la gestió del mercat en un context de llibertat de circulació i de mercats oberts.
Europa
La campanya 2011/12, el comerç intracomunitari va arribar a 988.799,4 tones, mentre que les exportacions fora de països de la Unió Europea van ser de 624.074,8 tones, que fan un total de 1.612.874,2 tones.
Aquest estudi ofereix un panorama general de les explotacions lleteres de la UE sobre la base de les últimes dades disponibles de la Xarxa d'Informació Comptable Agrícola (RICA) per a l’any 2009.
L'informe estima els marges de la producció de cereals i proporciona indicadors dels ingressos de les explotacions especialitzades a la UE.
Amunt

No hay comentarios: