miércoles, 10 de abril de 2013


#086
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
9 d'abril de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
En compres per Internet, us han d’informar del dret de desistiment que us permet retornar el producte en un termini mínim de 7 dies
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Consum, Punt de Trobada

    Autoavaluació d'empreses

    Les factures clares

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Càpsules de consum
 

:: Actualitat

El Govern ha aprovat el Decret de desplegament de la Llei 22/2010 del Codi de consum, per regular els òrgans i els procediments sancionadors en matèria de defensa de les persones consumidores. El nou Decret estableix quins són els òrgans competents per dur a terme actuacions previstes pel Codi de consum en matèria de disciplina del mercat i marca el procediment perquè els expedients sancionadors imposin, a més de la sanció al responsable de la infracció administrativa, el rescabalament de danys i perjudicis a les persones afectades. També estableix que l'òrgan a qui correspon resoldre l'expedient sancionador és qui pot determinar si cal compensar les persones consumidores.

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de modificació de la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, amb l'objectiu d'incrementar la informació i les garanties dels consumidors en la contractació de crèdits o préstecs hipotecaris. Amb aquesta modificació, impulsada conjuntament pels departaments d'Empresa i Ocupació i de Justícia, es pretén ajudar els usuaris en el procés de contractació del servei. El Govern vol donar resposta així a l'augment de la taxa d'execucions hipotecàries, especialment en l'adquisició de l'habitatge habitual.

El Centre de Documentació Europea, de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presentat un nou portal d'Internet que vol ser una eina de suport a la docència i la recerca, sobre el Dret de la Unió Europea. En aquest portal, la informació s’organitza en quatre grans àrees temàtiques que reuneixen informació que, fins ara, es trobava molta dispersa i que, sovint, era de difícil accés o força desconeguda. A més a més, s’inclouen 10 apartats de recursos, per tal d’oferir informació complementària.

L'aplicació mòbil Infoconsum ja es pot descarregar per a mòbils i tauletes tant d'Android, a Google Play, com d'Apple a l'App Store. Infoconsum ofereix consells pràctics per saber com actuar abans, durant i després de comprar un bé o contractar un servei. A més, conté alertes de productes i serveis potencialment perillosos i avisos sobre situacions actuals que afecten les persones consumidores. També sabreu com i on heu de dirigir-vos per a sol·licitar informació o què cal fer si heu de presentar una reclamació de consum.

L'exposició itinerant Consum, punt de trobada, que permet conèixer l'estructura del consum de Catalunya, s'instal·la a la Plaça Josep Barangé de Granollers de l'11 al 23 d'abril. L'objectiu principal és que els visitants coneguin quins són els seus drets i deures com a persones consumidores i potenciïn el seu vessant més crític, reflexiu, responsable i sostenible a l'hora de consumir. La mostra, que ja ha visitat nombroses poblacions catalanes, romandrà oberta al públic de dilluns a diumenge, de 10 a 21h.



:: Destaquem

Vídeo sobre els serveis de l'Agència Catalana del Consum

No hay comentarios: