miércoles, 24 de abril de 2013


#087
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
23 d'abril de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
Els bars i restaurants han d’indicar l’import total dels preus, amb l’IVA ja inclòs.
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Autoavaluació d'empreses

    Les factures clares

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Càpsules de consum
 

:: Actualitat

L'Agència Catalana del Consum informa als clients de Bankia que hagin contractat participacions preferents i altres productes híbrids que, segons les indicacions de l'Instituto Nacional del Consumo i les instruccions de l'entitat bancària, han de presentar la reclamació a la seva oficina abans de les 24 hores del dia 30 de juny, mitjançant el formulari que han habilitat. Recordem que l'actual Bankia engloba les antigues Caja de Ávila, Bancaja, La Caja de Canarias, Caixa Laietana, Caja Segovia, Caja Rioja i Caja Madrid.

Ja són 15 les associacions adherides al Codi de Bones Pràctiques Comercials, una iniciativa pionera en tot l’Estat que es va signar el 29 de juliol de 2011 amb l’objectiu de millorar les pràctiques comercials al llarg de tota la cadena alimentària, des del productor fins al comercialitzador i les persones consumidores. El Codi pretén millorar la informació que reben els consumidors i valorar els productes agroalimentaris de qualitat i d’una seguretat alimentària més gran, més sostenibles i més respectuosos amb el benestar animal.

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat han detectat un 4% d'ADN d'equí en 189 mostres analitzades. En aquests casos, s'han adoptat mesures per evitar que aquests productes continuïn al mercat. Pel que fa a les anàlisis per detectar el medicament fenilbutazona, prohibit per a animals destinats a consum humà, no s'ha detectat cap positiu. A Catalunya, l’ACC va iniciar una campanya de control de l'etiquetatge i la composició d’aquests productes, els resultats de la qual han estat la comprovació d’irregularitats d’etiquetatge que van ser corregides i la detecció d’ADN d’equí en 3 de les mostres. Tots els lots afectats van ser retirats immediatament dels establiments.

S'ha retirat del mercat un collaret d'ambre per a nadons, destinat a alleujar el dolor de la dentició, que va envasat en un blíster de plàstic on consta, entre d'altres dades, el codi de barres 8436543870084, el marcatge CE, i el webwww.bebesecologicos.com. Existeix un risc d'asfíxia, ja que les boletes del collaret podrien desprendre’s i generar peces petites que l’infant podria empassar-se. A més a més, els nadons no poden portar collarets pel risc d'escanyament. Finalment, el producte alertat indicava unes propietats terapèutiques que no estan demostrades científicament.

L'Agència Catalana del Consum ofereix xerrades sobre temes de consum a diferents poblacions de Catalunya i adreçades a diferents col·lectius. El proper 25 d’abril, L'Escola del Consum de Catalunya oferirà a Barcelona una xerrada sobre el consum familiar, dirigida a les persones que integren les Ampa del Programa XJT. El 7 de maig, a Vilafant, i el 21 de maig, a Torroella de Fluvià, tindrà lloc una xerrada adreçada a persones grans que tractarà sobre els aspectes quotidians del consum. Per a més informació sobre les activitats de consum, consulteu la nostra agenda.

D'acord amb el Codi de consum de Catalunya i amb l'Ordre de 2 de desembre de 1983, per la qual es fixen els requisits a complir per les diferents organitzacions de consumidors i usuaris per a la seva inscripció al Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya, darrerament s'han inscrit en aquest registre la Unió d'usuaris bancaris de Canovelles, constituïda per a la defensa dels drets i els interessos de les persones usuàries de serveis bancaris, i El defensor de l'estudiant, associació de consumidors i usuaris de productes i serveis de l'ensenyament per a la defensa dels drets i els interessos dels estudiants i dels seus pares o tutors legals.



:: Destaquem

Vídeo sobre la venda d'animals

Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: