martes, 2 de abril de 2013


# 60
Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom
Diumenge, 31 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
Per incloure notícies en el butlletí, podeu enviar-les a labústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

  • @coopscatalunya
  • ACC10
  • Rscat
 

:: Informacions del Departament

El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom visita Fundació Formació i Treball, entitat compromesa amb la inclusió sociolaboral i promotora d’una empresa d’inserció que es dedica principalment a la recollida, reciclatge i venda de roba i mobles de segona mà. Actualment desenvolupa nous projectes, com el programa CORETEC de reutilització d’ordinadors procedents de la renovació d’equips informàtics de la Generalitat.
Jornada : Innovar i invertir en economia social i cooperativa

El Servei territorial a Lleida i la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, promouen una jornada de divulgació el proper 10 d’abril,  sobre innovació i inversió en economia social i cooperativa.
Jornada: Nous models de creixement amb l’economia social

El Servei Territorial a Girona i la Direcció general d’Economia Social i Cooperativa i treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació promouen una jornada sobre nous models de creixement amb l’economia social el proper 25 d’abril.
Fedefarma, una de les instal·lacions de distribució farmacèutica més innovadora d’Europa que, amb 14.000 metres quadrats, està dimensionat per preparar més de 120.000 línies diàries i per gestionar prop de 40.000 referències en estoc. El conseller Puig ha visitat el seu Centre Logístic.
S’han creat 21 cooperatives els dos primers mesos del 2013. Xifres similars a les del 2012, any que va experimentar el major creixement dels últims tres exercicis. D’altra banda, cal destacar que el nombre de cooperatives cancel·lades ha disminuït en un  32 % respecte al mateix període de l’any anterior.
Vídeo de la sessió de networking d’emprenedoria social, emprenedors i emprenedores els quals van compartir experiències. Entre els projectes participants hi va haver el grup cooperatiu Teb que, entre altres iniciatives, impulsa TEB Verd, productors de “Bolet ben fet”.
El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom visita la cooperativa d’Arrossaires del Delta. Recentment ha adquirit la marca NOMEN, ha creat ocupació i ha incrementat la seva internacionalització. Actualment ja exporta el 20% de la seva producció.
Amunt
 

:: Notícies

Reportatge sobre les experiències de la cooperativa l’Albera, la cooperativa de crèdit Coop 57, Arç Cooperativa, Abacus, el grup cooperatiu ECOs, i altres entitats de finançament ètic i solidari al programa Valor Afegit: La banca ètica es fa un lloc.
Nova revista mensual sorgida des de la iniciativa social  i amb una àmplia sensibilitat amb els temes del sector de l’economia social i cooperativa. L’edició està gestionada per una nova cooperativa  de treball associat, integrada per periodistes de llarga trajectòria que compta amb més de 30 socis col·laboradors.
La cooperativa Femarec, que des de fa 20 anys es dedica a la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d'exclusió social, ha creat 25 llocs de
treball per donar formació a les 273 persones que estan inscrites en els seus cursos.
Aquesta segona edició del Premi Europeu es dirigeix a les empreses d'Economia Social iniciades per joves que hagin creat ocupació entre la joventut de la Unió Europea o el Marroc. El premi és de 5.000 euros i el termini de recepció de sol·licituds és fins el proper dimecres 15 de maig de 2013
Des de la seva constitució al 2010, ja han assolit més de 7.000 socis/es , han invertit 3.479.600 euros en projectes de generació, comercialitzen 4.940 contractes de llum i les seves instal·lacions d’energia renovable produeixen 175.082 kWh. Voluntariat i xarxes socials han fet que ja estiguin presents a molts llocs de l’Estat.
Obertes les línies de mediació ICO 2013 per autònoms i empreses, amb la finalitat de finançar el procés d’internacionalització i l’activitat exportadora.
Es pot sol·licitar a través de les entitats financeres adherides fins el 16 de desembre o l’exhauriment del fons.
El Departament d’Ensenyament ha posat en marxa la formació professional dual amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral. Aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu del alumnes. Aquesta és una oportunitat per a les empreses d’economia social i cooperativa per aconseguir una millor formació de les persones que en el futur s’incorporin a l’empresa, alhora que es fomenta el coneixement de l’economia social dins la societat.
Aquesta federació francesa agrupa els clubs Cigales (Club d’Investisseurs pour une Gestion Alternative et Locale de l’Epargne Solidaire), que són estructures de capital risc solidari,que mobilitzen l’estalvi dels seus membres al servei de la creació i desenvolupament de petites empreses locals i col·lectives. Cada club el constitueixen un grup d’entre 5 i 20 persones que posen en comú una part del seu estalvi.
Amunt

No hay comentarios: