jueves, 4 de abril de 2013

Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#90
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Març 2013
Agenda
Legislació alimentària. DAAM/IRTA. Vic, 9 i 16 d’abril

El món de la pizza. Aspectes tecnològics i culinaris. DAAM/IRTA. Monells, 15 d’abril

Securing the future supply of food: challenges and opportunities. IFST Spring 2013 Conference, Norwich (Regne Unit), 17 - 18 d’abril

Curs intensiu: Neteja de sales blanques. CRESCA. 24 d'abril

Legislació
Nou ús del fosfat tricàlcic (E 341(iii)) en preparats nutritius destinats a ser utilitzats per a lactants i nens de curta edat

Nous reglaments comunitaris aplicables als brots i les llavors destinades a la producció de brots per al consum humà

Autorització de de l'ascorbat sódic (E 301) en preparats per a lactants i preparats de continuació
Banner
Banner
Banner
Banner

Actualitat

 

El Govern aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2012-2016

L’objectiu del Pla és mantenir l’alt nivell de seguretat alimentària tenint en compte totes les etapes de la cadena alimentària, des de la producció fins al consum.

La Comissió Europea ha encarregat una avaluació conjunta de riscos de la fenilbutazona a l'EFSA i l'EMA

Està previst que l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i l'Agència Europea de Medicaments (EMA) publiquin l’informe el 15 d’abril.

Reduïm el malbaratament d’aliments

 
Prou malbaratar aliments: Campanya per no llençar cap aliment en bon estat

Prou malbaratar aliments: Campanya per no llençar cap aliment en bon estat

L’Agència de Salut Pública de Catalunya se suma a la campanya engegada per la Comissió Europea contra el malbaratament alimentari com una forma de fomentar la sostenibilitat ambiental de la cadena alimentària. Per això publica un tríptic i un pòster que recull 10 consells que ajuden els ciutadans a aprofitar el menjar de manera segura , i també un cartell per explicar que signifiquen les dates de consum preferent i de caducitat que apareixen a les etiquetes dels aliments envasats.

Som allò que llencem - Campanya de prevenció del malbaratament alimentari

La Universitat de Barcelona i el Banc dels Aliments presenten al Campus de l’Alimentació de Torribera les línies principals de la campanya.

Informes científics

 

Informe de l'EFSA de control de residus de plaguicides en aliments a la Unió Europea de l'any 2010

En més del 97% de les mostres analitzades els nivells de residus estàn per sota del límit legal.

Informe anual del Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) sobre malalties transmissibles a Europa 2012

L'informe recull, entre d'altres, les malalties transmeses a través dels aliments i de l'aigua durant l'any 2010.

Publicacions de l'ACSA

 

Els compostos perfluorats. Nou capítol del document Contaminants químics - Estudi de dieta total a Catalunya 2008

Aquests contaminants són compostos orgànics persistents i s’acumulen al llarg de la cadena alimentària.

Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector flequer

Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector flequer

Aquesta guia ha estat reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.

ACSA brief

 

Avaluació de la seguretat dels medicaments veterinaris: els límits màxims de residus

Butlletí acsa brief de gener/febrer.

Les receptes d'Alícia

 
Bunyols de carbassa sense gluten, sense llet i sense ou

Bunyols de carbassa sense gluten, sense llet i sense ou

La recepta d'Alícia de març (PDF, 101 kB) és apta per a persones celíaques i al·lèrgics a la llet i a l'ou.

Vídeos

 
Piràmide de l'alimentació saludable

Piràmide de l'alimentació saludable

La combinació adequada d'aliments es representa en la piràmide de l'alimentació saludable.

Vídeo de la sèrie Consells de Salut al canal salut youtube

No hay comentarios: