viernes, 26 de abril de 2013


# 164
Butlletí
Per estar al dia dels temes que t'interessen!
Dijous, 25 d'abril de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors

Sumari

  • Jove.cat
 

:: No t'ho perdis!

Puc tenir un trastorn alimentari?
Autora: Danielle Helm
Segur que n’has sentit a parlar: hi ha molta gent que pateix un trastorn alimentari, però no ho sap o no ho vol acceptar. D’uns anys ençà, la nostra societat ha descobert que certes persones viuen obcecades amb el seu cos. Tant si és per la pressió social com si és per les idees que circulen en els mitjans de comunicació, l’atenció a l’estètica física es ven com a sinònim de felicitat i d’èxit social. I aquí és quan parlem de trastorn, quan la preocupació pel físic esdevé una obsessió. N’estàs al cas? Coneixes algú amb aquest perfil? Sospites que podries ser tu? Com sempre, el millor és informar-se’n!
Amunt
 

:: Actualitat

Camps de treball: compte enrere
“Per veure les coses com són realment i no com te les expliquen”; “pots compartir experiències i coneixements amb gent de diferents llocs i és un intercanvi cultural”; “fas un piló d’amistats noves, que potser et duren tota la vida”; “per descobrir què és donar alguna cosa sense esperar res a canvi”. Són alguns dels motius per apuntar-se a un camp de treball dels joves que l’estiu passat hi van participar. Si encara no els coneixes, apunta-t’hi i descobreix tot allò que et poden aportar els camps de treball.
La llengua catalana apareix com un dels principals idiomes del món a Internet. Concretament, és la vuitena llengua més activa. Amb motiu de la Diada de Sant Jordi i alhora per commemorar els 100 anys de les Normes ortogràfiques de Pompeu Fabra, la Generalitat et convida a trobar un lema que engresqui els joves com tu a expandir encara més la nostra llengua. Ho comparteixes?
Les noies utilitzeu Internet en igual mesura que els nois i teniu habilitats i capacitats similars. Tot i això, la probabilitat que elegiu una carrera vinculada a la tecnologia és cinc vegades inferior a la d’ells. La Unió Internacional de Telecomunicacions ho vol evitar i, per això, convida les noies a encaminar la seva trajectòria formativa i professional en aquesta direcció. T’hi animes?
Amunt
 

:: Propostes

Actualment s’estan endegant polítiques per incentivar i fomentar l’esperit emprenedor i l’autoocupació. Però qualsevol projecte (empresarial, social, cultural, etc.) necessita recursos econòmics i el web social obre terrenys per explorar. Precisament, un d’aquests innovadors terrenys és el de les plataformes de finançament col·lectiu de projectes conegut micromecenatge o “crowdfunding”. Encara no les coneixes? O bé, ja has participat a fer realitat algun projecte?
Posa’t la bata de científic/a i pregunta’t el perquè de les coses. Voler entendre el seu funcionament, saber de quina manera afecten el teu entorn per poder canviar-les si s’escau, t’ajudarà a adaptar-te i enfrontar-te a qualsevol situació i a qualsevol lloc.
Amunt
 

:: Agenda

No hay comentarios: