jueves, 7 de marzo de 2013



#0277
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 07 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
L’any 2012 es van vendre 9 milions més d’ampolles de cava al mercat exterior que l’any 2011.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
La collita final d’oliva estimada a les terres de Lleida aquest 2012 se situa al voltant de 23.836,70 tones. Igual que la passada campanya, el nivell de producció ha estat per sota dels valors habituals a causa de la sequera.
Les dades provisionals de l’enquesta de sacrificis a escorxadors mostren que l’any 2012 la producció de carn de porcí va ser un 4,1% superior a la de l’any 2011, i la de cabrum un 3,5%. En canvi, la de boví i aviram van ser similars, +0,6% i -0,9% respectivament, i la d‘oví i conills inferior, -4,1% i -1,5%, respectivament.
Comencem el mes de març amb increment de preus i disminució de costos, la qual cosa fa que l'indicador ISC de la setmana 9 creixi lleugerament (2,97 p.p.) respecte de la setmana passada i continuï per sobre de la mitjana (124,46 p.p.). En termes comparatius, respecte del mateix període de l'any passat, l'indicador continua mantenint nivells negatius (-13,62 p.p.).
En el sector porcí, el preu del porc d’engreix es troba al punt més alt d’aquest 2013 i el garrí (20 kg) es queda davant la barrera dels 50 €/unitat. En el boví, situació de tranquil·litat a excepció del vedell frisó (<300 2013="" 47="" a.="" a="" agr="" al="" als="" anterior.="" augmenta="" aviram="" canvi="" canvis="" cereals="" coles:="" conference.="" conill="" continua="" cotitzaci="" cotitzacions="" de="" dels="" descensos="" el="" els="" en="" escalant="" estabilitat="" estat="" experimentat="" fa="" farina="" fresca="" fruita="" ha="" i="" impuls="" kg="" l="" la="" les="" marca="" ncia="" no="" nou="" ous="" ov="" p="" pel="" pera="" pia="" posicions.="" pr="" presenten="" primera="" que="" respecte="" sectors="" setmana="" seva="" soja="" tend="" variaci="">
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
En les cotitzacions dels contractes de futurs de les principals matèries primeres, destaca un diferencial important entre les cotitzacions del blat de moro amb venciment d’ara i les de desembre de 2013.
Amunt
 

:: Observatori del Sector Cunícola

Observatori del sector cunícola de Catalunya
El preu mitjà per al consumidor de les primeres 9 setmanes de l'any 2013 ha estat de 5,48 €/kg.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
El marge de la producció porcina torna a valors positius després de dos mesos de valors negatius, i se situa en 0,01 €/100 kgPV. El marge interanual es manté a 0,07 €/100 kgPV, i continuen estables i amb valors elevats el preu de venda net, el preu del pinso i el cost de la producció.
Tots els factors de producció han patit increments considerables al llarg de l'any 2012, i han assolit els preus més alts dels últims anys.
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 9 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Aquesta setmana 9, els preus de  la poma Golden i la pera Blaquilla es mantenen constants respecte de la setmana passada; només la pera Conference augmenta el preu 0,05 €/kg.
Per a la setmana 8 i respecte de la setmana anterior, la poma Golden Delicious Ia 70-80 i les peres Blanquilla Ia 55-60 i Devoe Ia 60-65 augmenten lleugerament el preu; mentre que la poma Red Chief i la pera Conference Ia 60-65 el disminueixen. La poma Golden Delicious Ia >80 i la pera Conference Ia >65 el mantenen constant.
Aquesta setmana 9, el preu de la poma Gala augmenta 0,15 €/kg a Mercabarna, i torna a augmentar 0,05 €/kg el de la pera Blanquilla a Mercasevilla; contràriament, la poma Golden disminueix 0,05 €/kg a Mercasevilla i 0,10 €/kg a Mercabarna.
La setmana 9, la pera Conference i la poma vermella disminueixen el preu 0,02 €/kg respecte de la setmana passada; la poma Golden el disminueix 0,03 €/kg, i la pera Blanquilla el manté constant.
Amunt
 

:: Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava de Catalunya

Observatori de la vinya, el vi i el cava de Catalunya
Es publica el quart informe de l’any 2012 de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava. Cal destacar-ne que: durant l’any 2012, es va produir una important davallada en les entrades de raïm als cellers, seguint una tendència a la baixa, que es creu que respon a les condicions de sequera mantingudes en els darrers anys. Pel que fa a preus: els preus al consum del conjunt de productes es van reduir lleugerament respecte de l’any anterior (desembre de 2011), i el preu del raïm de vinificació a Catalunya durant la campanya 2012 va apuntar un lleuger increment respecte de l’any anterior. Pel que fa a la renda familiar de les explotacions, l’any 2011 va incrementar-se força respecte de l’any 2010. La principal causa d’aquest increment en la renda, tanmateix, va ser l’elevat valor del Balanç de subvenció i impostos a les inversions que va presentar l’any 2011.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.
Catalunya
L’any 2012, es van vendre 243 milions d'ampolles de cava, fet que suposa un augment de 3,6 milions d'unitats respecte de l'any anterior. Al mercat interior hi ha hagut una caiguda d'un 6,28%. L'any 2011, el descens en el mercat interior va ser d'un 8,7%.
El volum de negoci de les indústries de productes alimentaris va augmentar un 10,7% i el de fabricació de begudes i tabac va baixar un -10,8% interanual a Catalunya l'any 2011, segons l'Enquesta industrial d'empreses.
Espanya
Els sacrificis d’oví i cabrum van disminuir de manera significativa l’any 2012.
Europa
S’espera una collita de 287,6 milions de tones, la qual cosa representa un augment del 5,6% respecte de l’actual campanya. A excepció de Regne Unit, en què el temps ha estat massa plujós, les condicions meteorològiques han estat favorables a la resta de països.

No hay comentarios: