lunes, 25 de marzo de 2013


# 93
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Divendres, 22 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

El Departament de Benestar Social i Família impulsa el document de bases d'una llei sobre no-discriminació
El Departament de Benestar Social i Família ja està treballant en el redactat de la futura llei sobre no-discriminació. D’aquesta manera, la consellera Neus Munté compleix amb el compromís adquirit en la seva primera compareixença a la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya. El text consistirà en un marc normatiu adequat per combatre l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i també altres situacions que provoquen discriminació.
El Dia Mundial del Treball Social reconeix la tasca que actualment afronten els professionals d'aquest àmbit
El 19 de març es va celebrar el Dia Mundial del Treball Social amb l'objectiu de donar reconeixement als i les treballadores d’aquest àmbit. El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya va organitzar un acte, el 12 de març, que va comptar amb la presència de la consellera del Departament de Benestar Social i Família, Neus Munté. Durant l’acte, va tenir lloc el lliurament de la Medalla d’Or 2013 del col·legi a Pilar Massana. La celebració es va completar amb la conferència “El treball social i la construcció del llindar”.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Novetats DIXIT

La psicòloga i pedagoga Maria José Bartrina oferirà una conferència sobre les situacions d'assetjament a la xarxa, com el cyberbullying, el sexting o el happy slapping. L’acte tindrà lloc l'11 d'abril al centre DIXIT de Barcelona.
Actualment es detecten situacions de vulnerabilitat que afecten els col·lectius més fràgils. El 12 d'abril, DIXIT Girona acull una conferència al voltant d’aquest tema amb els experts Rosa Angelats, Montse Ciurana i Miquel Fernández.
El psicòleg clínic Guillermo Mattioli presentarà el 16 d'abril al centre DIXIT de Barcelona la seva tesi doctoral "Resultats de mesures tècniques de protecció en nens maltractats ingressats en centres d'acollida de la província de Barcelona".
DIXIT Vic organitza el 18 d’abril una conferència de la doctora en psicologia Maria Graciela Vargas-Pollack que explorarà el marc epistemològic i antropològic de la narrativitat i els relats de vida com a eina d’intervenció en situacions de qüestionament existencial i d’acompanyament.
Ja es pot consultar la nova selecció bibliogràfica que recull una tria de les publicacions més destacades arribades als tres centres DIXIT durant els darrers dos mesos.
Amunt
 

:: Agenda

V Jornada de Drogodependències “Camins cap a la integració sociolaboral”
Jornada organitzada conjuntament entre la Universitat de Barcelona i l’ONG Projecte Home per donar a conèixer les oportunitats actuals d’incorporació al món laboral de persones amb risc d’exclusió social, així com mostrar diverses experiències rellevants d’entitats, empreses i persones en aquest àmbit. La jornada tindrà lloc el proper 19 d'abril a Barcelona.
5è Congrés Català de Salut Mental
La Fundació Congrés Català de Salut Mental, juntament amb diferents col·legis professionals, organitza el seu 5è congrés sota el títol "Salut mental i societat en un context de crisi: perspectives, oportunitats i propostes". El Memorial del Congrés es dedicarà a Jordi Gol i Gurina. El congrés tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juny de 2013 a Barcelona.
II Conferència Espanyola de Coworking
Coworking Spain organitza amb MOB, Utopic_US i Valkiria Hub Space la segona conferència espanyola de coworking, que tindrà lloc a Barcelona el 24 i 25 de maig. Les jornades comptaran amb la participació de les persones més influents en l'àmbit europeu d'aquesta forma de treball basada en la col·laboració entre professionals i el teixit social.
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 14 d'abril de 2013
Organitza: Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya
Termini: 30 d'abril de 2013
Organitza: ALGOS (grup multidisciplinari d’investigació en dolor)
Termini: 2 de juliol de 2013
Organitza: Fundació Uszheimer, Fundació Pasqual Maragall i Minimal Films
Amunt
 

:: Normativa

Amunt
 

:: Formació

L'Associació Lectura Fàcil ofereix dos cursos online, un de nivell inicial i l'altre d'avançat, sobre tècniques de redacció de textos de lectura fàcil. L'objectiu dels cursos és familiaritzar-se i aprofundir en els conceptes bàsics de la lectura fàcil i el llenguatge planer i aprendre a aplicar les pautes de lectura fàcil a diferents documents.

Data i lloc: els cursos comencen l'abril de 2013 i es realitzen en línia
Organitza: Associació Lectura Fàcil
Aquest màster vol oferir als alumnes les competències necessàries per a la gestió i resolució del conflicte ètic, des d’una visió global de les matèries, que els permeti fer una aplicació directa en el seu camp professional.

Data i lloc: d'octubre de 2013 a juny de 2014 amb dues modalitats diferents (presencial i en línia)
Organitza: Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Elements bàsics de salut mental per a professionals de l'àmbit social
Eina pràctica i de suport en la tasca diària dels professionals dels serveis socials. Presenta els punts clau que tot professional ha de conèixer sobre la salut mental i té diversos apartats pràctics amb anàlisi de casos i recomanacions.

Moya i Ollé, Josep. Elements bàsics de salut mental per a professionals de l'àmbit social.Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Benestar Social i Família i Red-Ediciones, 2012. 136 p. (Col·lecció Eines; 12)

Exemplar consultable als centres DIXIT
Las 101 dudas más frecuentes sobre la Ley de la Dependencia: manual práctico
Manual que recull de manera concisa, breu i clara, els dubtes que més inquieten i que més dificultats suposen als professionals, als dependents i a les seves famílies.

Las 101 dudas más frecuentes sobre la Ley de la Dependencia: manual práctico. Madrid: SEGG, 2012. 45 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Con techo y sin hogar: efectos de la vivienda precaria en la vida de las personas en Barcelona. Una mención especial a las familias con hijos
Document on s’estudien els efectes de l’habitatge precari en la vida de les persones a la ciutat de Barcelona, fent especial èmfasi en les famílies amb fills.

Plujà i Calderon, Marta. Con techo y sin hogar: efectos de la vivienda precaria en la vida de las personas en Barcelona. Una mención especial a las familias con hijos. Madrid: Cáritas, 2011. 180 p. (Estudios e investigaciones (Cáritas))

Exemplar consultable als centres DIXIT
Adolescentes en el siglo XXI: entre impotencia, resilencia y poder
Llibre que recull, ampliades, les ponències presentades al XXXII Congreso Español de Terapia Familiar. Quaranta-un especialistes en adolescència reflexionen sobre l’adolescència actual i aporten la seva visió i experiència sobre els seus problemes i les diferents intervencions.

Pereira, Roberto. Adolescentes en el siglo XXI: entre impotencia, resilencia y poder. Madrid: Morata, 2011. 598 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Amunt
 

:: Recursos

Serveis mòbils gencat
Web que aplega les aplicacions per a dispositius mòbils de la Generalitat de Catalunya. Destaca l'aplicació del Carnet Jove, la dels equipaments de Catalunya que situa hospitals, escoles o biblioteques en un mapa, i la del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. A més, n'hi ha d'altres d'informació general per a la ciutadania com per exemple: Protecció Civil, Trànsit, El temps o Mou-te (horaris i itineraris en transport públic).

No hay comentarios: