viernes, 8 de marzo de 2013


 
    
 Articles

Joan Cornet dirigirà el Centre de Competència en mHealth de la Mobile World Capital Barcelona 

La indústria mòbil ha posat el focus d’atenció en la mHealth al GSMA Mobile World Congress, l’esdeveniment mundial més important del sector, celebrat a Barcelona del 25 al 28 de febrer. Durant la darrera jornada es va presentar el Centre de Competència mHealth, dins el projecte industrial Mobile World Hub, amb l’objectiu de dissenyar i crear solucions mòbils per transformar el model actual de salut. El president executiu de la Fundació TicSalut, Joan Cornet, serà el director d’aquest centre i properament s’incorporarà a l’equip liderat per Ginés Alarcón, director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona. 
 
El Mapa de Tendències 2012 posa en valor diverses iniciatives catalanes en TIC i Salut

La presentació del Mapa de Tendències 2012, l’esdeveniment anual de la Fundació TicSalut que permet conèixer de primera mà el nivell de desenvolupament de les TIC a les organitzacions sanitàries de Catalunya, va incloure una taula rodona d’iniciatives per compartir experiències TIC d’èxit en l’àmbit sanitari català. Els projectes presentats van ser la implantació de la prescripció electrònica a l’Institut Català de la Salut, el Centre de Competència en mHealth de la Mobile World Capital Barcelona, el model col·laboratiu MECASS, la plataforma d’innovació oberta CloudInnTicSalut, impulsada per la Fundació TicSalut, i l’estat de la qüestió de la salut 2.0 al territori.
 
Una intervenció amb 'smartphones' ajuda a les dones a autogestionar el dolor crònic generalitzat

La quantitat d’aplicacions mòbils per gestionar el dolor ha crescut de forma exponencial des de 2009. De fet, les botigues d’apps n’inclouen moltes que han estat desenvolupades sense la intervenció de professionals de la salut. Un equip d’investigació noruec ha detectat la necessitat de fer més recerca en aquest camp i ha dut a terme una intervenció amb un grup de dones amb dolor crònic generalitzat, algunes d’elles diagnosticades de fibromiàlgia. Els resultats demostren que els smartphones són una eina eficaç per millorar la gestió del dolor, evitar el deteriorament funcional i els nivells de símptomes d’aquestes pacients. 

 Entrevista al Sr. Joan Mora i Bosch
 
Alcalde de Mataró i vicepresident de la Fundació TicSalut
 
 Vídeo del mes
 
L'eSalut a "La Xarxa Tendències" de la Xarxa de Televisions Locals.
 Links d'interès

eHealth Week 2013. Dublín (Irlanda), 13-15 de maig 
Després de Barcelona, Budapest i Copenhaguen, Dublín acull una nova edició de l’eHealth Week 2013 centrada en l'assistència sanitària innovadora i el benestar. A banda d’una complerta agenda per a la indústria, proveïdors i gestors sanitaris, hi tindran lloc dos esdeveniments: la Conferència Ministerial d’Alt Nivell en eSalut, organitzada per la Comissió Europea i la Presidència Irlandesa del Consell de la UE, i la World of Health IT Conference & Exhibition. El 2010 Barcelona va esdevenir la seu de l'eHealth Week, coordinada per la Fundació TicSalut i que va comptar amb la participació del Departament de Salut, el Ministeri de Sanitat, la Comissió Europea i HIMSS Europa.
Es retransmet una cesària a Twitter en temps real per primera vegada 
Amb l’etiqueta #MHBaby, més de 72.000 persones de 60 països diferents han seguit a Twitter la cesària que es va practicar a una pacient de 39 anys, a qui es va mantenir la seva identitat en l'anonimat, al Memorial Hermann City Medical Center (@houstonhospital), a Texas (Estats Units). Durant la jornada es van anar penjant fotografies, vídeos i ecografies per il·lustrar en directe la intervenció, material que han recollit a la plataforma Storify, i es responien els dubtes dels seguidors. La Dra. Sherri Levin va ser l’encarregada d’anar piulant el part des de la sala d’operacions. Aquest hospital nord-americà ja havia retransmès amb anterioritat un transplantament de cor per Twitter.
 



Barcelona, 13 març 2013 



Barcelona, 21 març 2013 



Girona, 22-23 de maig 2013 



Barcelona, 26-28 de juny 2013 



Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes 



Espai de debat per a directius i professionales 



Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona
                

No hay comentarios: