jueves, 7 de marzo de 2013



# 92
DIXIT
Butlletí del Departament de Benestar Social i Família
Dimecres, 06 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Destacat

Es reprenen els treballs del Pacte per a la Infància a Catalunya
El 20 de febrer, es va celebrar la primera reunió del Pacte per a la Infància a Catalunya d’aquesta legislatura amb els grups parlamentaris. Aquest document, que el Govern vol finalitzar abans de l'estiu, ha de servir per expressar el compromís de situar la infància com a eix vertebrador del conjunt de les polítiques a Catalunya, incrementant la seva visibilitat social i avançant en drets i responsabilitats.
El projecte europeu ROM UP! per a la inclusió del poble gitano presenta els seus resultats
La consellera del Departament de Benestar Social i Família, Neus Munté, va presidir la conferència final del projecte ROM UP! per a la inclusió del poble gitano a través d’experiències educatives d’èxit. Aquest projecte europeu es va iniciar l’abril de 2012 i finalitzarà el març de 2013. En el decurs de la jornada, es van presentar els principals resultats de la iniciativa: la Xarxa Gitana Internacional i la Guia electrònica ROM UP!, que recull onze experiències educatives d’èxit -tres de les quals es duen a terme a Catalunya-, així com recomanacions per a transferir-les a altres països europeus.
DIXIT organitza sessions informatives perquè els professionals puguin treure el màxim profit dels seus recursos
Els tres centres DIXIT  ofereixen durant tot l’any visites guiades per donar a conèixer els seus serveis com a centre de documentació amb espais d'estudi i consulta bibliogràfica. També s'informa sobre com subscriure's i poder consultar els recursos digitals que ofereix des del seu portal i les xarxes socials. Aquestes sessions informatives s'adrecen a entitats, col·legis professionals, centres educatius, empreses, institucions i, en general, a qualsevol grup de persones interessades en els serveis socials. Per concertar una visita, només cal sol·licitar-ho enviant un correu electrònic o trucant per telèfon al centre DIXIT que es vulgui visitar.
Amunt
 

:: Actualitat

Amunt
 

:: Agenda

Actes institucionals amb motiu del Dia Internacional de les Dones
L'Institut Català de les Dones commemora el 8 de març el Dia Internacional de les Dones amb la realització de diversos actes institucionals arreu del territori català. Els actes tindran lloc a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre.
XVIII Congrés Mundial d'Educació Social
Del 2 al 5 d'abril de 2013, se celebrarà a Luxemburg el XVIII Congrés Mundial d'Educació Social organitzat per l'Assocació Internacional d'Educadors Socials (AIEJI), enguany centrat en la inclusió, la integració social i la igualtat d'oportunitats.
Primeres Jornades UNICEF "Debats en clau d'infància"
Primera edició d'aquestes jornades organitzades per UNICEF Comitè Catalunya que busquen propiciar un espai de discussió i intercanvi sobre temes d’infància i propostes que contribueixin a garantir el benestar de tots els nens, nenes i adolescents. Les jornades tindran lloc a Barcelona del 14 al 15 de març de 2013.
Jornada Envelliment, Salut i Societat al 2030
La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Agrupació Mútua organitzen conjuntament aquesta jornada on s’analitzaran els reptes que la societat haurà d’afrontar els propers anys. Es donarà la visió des de l’àmbit social, la sanitat, des de les mateixes persones grans, l’arquitectura, la demografia i les empreses de serveis. La jornada tindrà lloc el 21 de març de 2013 a Barcelona.
II Trobada Internacional al Marroc amb menors en contextos de risc
La ciutat marroquina de Tetuan acollirà del 15 al 20 d'abril de 2013 una trobada internacional per dissenyar projectes d'integració social dirigits a nens, nenes i adolescents que es troben al carrer. Es consideraran de manera interrelacionada les perspectives psicològica, educativa, social i legal que componen aquesta situació que es dóna tant en països de procedència com en països receptors.
Amunt
 

:: Convocatòries

Termini: 15 de març de 2013
Organitza: Diputació de Girona
Termini: 31 de març de 2013
Organitza: Fundació MAPFRE
Termini: 8 de maig de 2013
Organitza: Obra Social "la Caixa"
Termini: 30 de setembre de 2013
Organitza: Fundació ONCE
Amunt
 

:: Formació

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials torna a oferir un seminari introductori per donar a conèixer recursos d'utilitat disponibles gratuïtament a Internet. L’objectiu és facilitar la tasca diària dels i les professionals dels serveis socials posant al seu abast directoris, catàlegs i eines de cerca i consulta sobre: dades estadístiques, normativa, bibliografia, imatges i altres recursos web.

Data i lloc: 21 de març de 2013 a Barcelona
Organitza: DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
Curs adreçat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques i pràctiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals, fent especial èmfasi en la posada en pràctica de les eines teòriques amb dinàmiques a classe.

Data i lloc: del 10 de maig al 7 de juny de 2013 a Barcelona
Organitza: Associació Sociocultural La Formiga
Postgrau per formar especialistes en envelliment actiu per tal de preparar-los per dissenyar i impulsar polítiques d'actuació. També s'adreça a animadors i dinamitzadors socioculturals perquè puguin desenvolupar sobre el terreny projectes i activitats d'aquesta especialitat.

Data i lloc: del 23 d'abril al 13 de juny de 2013 a Barcelona
Organitza: IDEC - Universitat Pompeu Fabra
Amunt
 

:: Lectures recomanades

Orígenes y desarrollo del trabajo social
Manual que exposa l’origen històric del treball social. Aborda la pobresa i el desenvolupament històric dels principals models d’assistència i treball social, així com dels receptors de l’atenció i protecció social.

Gutiérrez Resa, Antonio. Orígenes y desarrollo del trabajo social. Madrid: Ediciones Académicas: UNED, 2011. 358 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Contra l'homofòbia: polítiques locals d'igualtat per raó d'orientació sexual i  d'identitat de gènere. Llibre blanc europeu
Llibre blanc elaborat en el marc del projecte Contra l’Homofòbia, per a posar de manifest el tipus d’accions que els ens locals poden emprendre per a combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i d’identitat o expressió de gènere.

Contra l'homofòbia: polítiques locals d'igualtat per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere: llibre blanc europeu. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Direcció de Drets Civils, 2011. 170 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Género y TIC: presencia, posición y políticas
Publicació sobre l’escassa presència de dones en els àmbits relacionats amb les tecnologies de la informació. El seu contingut es basa en la investigació i estudi de casos del programa Gènere i TIC (Internet Interdisciplinary Institute-IN3, UOC).

Castaño Collado, Cecilia. Género y TIC: presencia, posición y políticas. Barcelona. UOC, 2010. 460 p.

Exemplar consultable als centres DIXIT
Amunt
 

:: Recursos

Créixer en família
Web del programa "Créixer en família", que ofereix espais de suport virtuals (i també presencials) a pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, educació i desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies. Aquest programa està desenvolupat pel Departament de Benestar Social i Família.
Amunt

No hay comentarios: