martes, 5 de marzo de 2013



# 59
Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom
Divendres, 01 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
Per incloure notícies en el butlletí, podeu enviar-les a labústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"

  • @coopscatalunya
  • ACC10
  • Rscat
 

:: Informacions del Departament

El 29 de gener de 2013 es va realitzar una formació dirigida al personal tècnic de les Cambres de Comerç, per tal d'aprofundir en els àmbits de l'economia social i cooperativa en l'assessorament a les persones que volen emprendre un projecte d'empresa. Podeu veure el vídeo de la sessió formativa
El Servei Territorial de les Terres de l'Ebre i la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d'Empresa i Ocupació, promouen una jornada de divulgació sobre el model cooperatiu a Tortosa, el proper 14 de març.
La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa organitza en col·laboració amb les entitats locals (consells comarcals, ajuntaments, etc.) un seguit de jornades arreu del territori de difusió i foment de l'economia social i cooperativa. 21 comarques ja han confirmat la seva participació i l'objectiu és arribar a totes les comarques al llarg del 2013.
Amunt
 

:: Notícies

El nou Reial Decret-LLei 4/2013 de 22 de febrer, de mesures de suport a l'emprenedor, incorpora bonificacions en les quotes empresarials de la Seguretat Social durant tres anys, de quantia 66,67 euros/mes aplicables per a les cooperatives o societats laborals que incorporin treballadors desocupats menors de 30 anys com a socis treballadors o de treball. També incorpora bonificacions per autònoms i per a les empreses d'inserció.
La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, a través del seu programa de promoció i creació de cooperatives AraCoop, dóna suport en el procés de constitució de cooperatives mitjançant sessions informatives quinzenals i acompanyament personalitzat en el procés de constitució de la cooperativa.
Els préstecs ASCA-Fundació Seira estan dirigits a cooperatives federades de recent creació o amb una antiguitat màxima de cinc anys. Aquesta línia d'operacions no te ni comissions ni interessos. L'import del préstec és de 10.000 euros, devolució 3 anys, o be fins a 20.000 euros, devolució fins a 5 anys, en el cas d'aportació equivalent per part dels socis.
Nou conveni marc de col·laboració per promoure projectes d'innovació en les cooperatives agràries catalanes federades, signat entre el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la Federació de Cooperatives Agràries.
Amunt

No hay comentarios: