jueves, 28 de marzo de 2013

#0280 Novetats Estadístiques Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària


#0280
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 28 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
Les dones van representar el 33% del total de persones físiques que van percebre ajudes comunitàries al sector agrari l’any 2012 a Catalunya.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
L'indicador ISC de la setmana 12 es manté constant, a causa del manteniment de preus i costos per 3ª setmana consecutiva, cosa que ha fet que el valor de l'índex continuï per sobre de la mitjana dels valors (124,73 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells negatius (-9,15 p.p.).
Estabilitat general en tots els sectors ramaders, a excepció dels ous, que disminueixen a la llotja de Bellpuig, i del pollastre groc, que augmenta. Pel que fa al sector agrícola, pujada generalitzada dels preus dels cereals i baixada del preu de la soja. En fruita fresca els preus continuen constants, excepte per a la pera Conference, que augmenta lleugerament respecte de la setmana anterior. I en fruita seca, mentre que l’avellana experimenta un petit descens, les varietat Marcona i Llargueta de l’ametlla continuen amb la tendència alcista de les darreres setmanes.
S’han actualitzat les dades mensuals de la situació dels embassaments de Catalunya.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 12 de 2013.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
S'observa una comercialització moderada i preus elevats i estables, atesa la baixa oferta catalana i europea. A la Llotja de Mercolleida, la poma Golden i la pera Conference augmenten un 85% i un 131% de preu, respectivament, respecte de l'any passat. Fins al desembre 2012 i respecte al 2011, les exportacions catalanes, en milers d'euros, han augmentat en poma, pera, préssec i nectarina i albercoc i disminueixen en cirera i pruna.
Durant la nit del 25 al 26 de febrer de 2013 s’han donat algunes gelades que han afectat plantacions d’albercoc i d’algunes varietats primerenques de préssec i nectarina que estaven en floració o a punt de florir.
Els moviments comercials de pomes i peres s’estan caracteritzant, majoritàriament, per vendes moderades però constants i preus a nivells més elevats de l'habitual. Les variacions de preu no es manifesten quantitativament igual a totes les baules de la cadena, i algunes empreses que habitualment compraven gènere en palot i el manipulaven i envasaven per vendre’l posteriorment enguany no ho fan. Les existències són de 72.848 tones per a la poma i 27.948 tones per a la pera, un 44% i un 65% menys, respectivament, que l'any passat en aquestes dates.
Aquesta setmana 12, només la poma Conference augmenta el preu 0,05 €/kg respecte de la setmana passada. La resta de preus continuen estables com en les darreres setmanes.
Durant la setmana 11, hi ha un augment de preus respecte de la setmana anterior; només la pera Blanquilla Ia 55-60 el disminueix, contràriament a la setmana anterior.
Aquesta setmana 12 i respecte de la setmana passada, hi ha una lleugera pujada dels preus de les pomes a Mercamadrid i una considerable disminució dels preus de les peres a Mercabarna.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
El PIB de Catalunya l'any 2012  presenta una millora del saldo amb l'estranger, amb una aportació al creixement del 3,8%.
Espanya
En aquest document trobareu informació sobre persones físiques perceptores d’ajudes comunitàries al sector agrari segons edat, sexe i import dels ajuts per cada comunitat autònoma l’any 2012.
La indústria espanyola de sanitat i nutrició animal va facturar l’any 2012 més de 1.093 milions d’euros. Catalunya continua liderant el rànquing autonòmic amb 189,73 milions d’euros. Les exportacions van augmentar un 10,65% respecte de l’any 2011.
Europa
Món
Aquest informe trimestral apunta que en la campanya 2013-14 s’observa una disminució de la superfície sembrada si comparem amb la de 2012-13; malgrat això es preveu una collita més gran tenint en compte la mitjana de rendiments de les darreres campanyes i considerant els resultats obtinguts l’exercici anterior a causa de la sequera. Bona producció de gira-sol i estabilitat en la colza i soja.
L’informe que analitza la marxa del mercat global durant l’any 2012 apunta que es frena el creixement per l’escassa producció; malgrat tot, Espanya se situa en segon lloc després d’Itàlia en el rànquing d’exportadors. La producció mundial cau 15,9  milions d’hectolitres respecte de l’any 2011. A Europa és on més s’ha patit la caiguda; no obstant això, Espanya ocupa el tercer lloc en el rànquing de productors europeus.
Amunt

No hay comentarios: