miércoles, 6 de marzo de 2013



Generalitat de Catalunya, www.gencat.cat
#89
Infoacsa - Butlletí del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Febrer 2013
Agenda
Jornada tècnica sobre micotoxines en aliments. DAAM. Barcelona, 5 de març

2013 Global Food Safety Conference. Food Safety in a Global Economy. Barcelona, 6-8 de març

Curs Els additius en la indústria alimentària. DAAM/IRTA. Barcelona, els dies 6, 13 i 20 de març

Curs Pràctic de plans de neteja i plans de control de plagues en cuines professionals. AVHIC. Barcelona, 18 i 19 de març

Legislació
Actualització de la llista de substàncies essencials per al tractament d'èquids

Ampliació dels usos de les llavors de chía (Salvia hispanica) com a nou ingredient alimentari

Autoritzat l'àcid làctic per reduir la contaminació microbiològica de superfície de les canals de bovins

Directrius per a l'aplicació de les condicions específiques relatives a les declaracions de propietats saludables en els aliments

La Comissió Europea elimina la prohibició d'alimentar animals de l'aqüicultura amb proteïnes animals transformades procedents d'animals no remugants

Preguntes i respostes referents a l'aplicació del Reglament 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada als consumidors
Banner
Banner
Banner
Banner

Actualitat

 
Frau amb carn de cavall

Frau amb carn de cavall

Preguntes i respostes

La CE proposa un pla coordinat de control als Estats membres per a establir la prevalença de pràctiques fraudulentes

Es faran controls sobre productes alimentaris comercialitzats o etiquetats com de carn de vacum i sobre carn de cavall destinada al consum humà.

Les farmàcies de Catalunya oferiran consells de seguretat alimentària per a la gent gran

Les farmàcies de Catalunya oferiran consells de seguretat alimentària per a la gent gran

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya distribuiran a totes les oficines de farmàcia de Catalunya un tríptic amb consells de seguretat alimentària adreçats a les persones grans.
 

El DAAM colidera la presentació a la CE de la Xarxa de Regions Europees per a la Innovació en Agricultura, Silvicultura i Alimentació (ERIAFF)

El DAAM va presentar als representants de la CE i de les altres regions europees que participen en la xarxa el Pla Estratègic de la R+D+I Agroalimentària per al període 2013-2020.

La CE publica un manual per al responsable del benestar animal a l'escorxador

El document (PDF, 1,7 MB) proporciona una guia de les tasques de l’encarregat del benestar animal a la Unió Europea.

Eurobaròmetre: El 61% dels europeus pensen que els productes químics són ara més segurs que fa 10 anys

Els aliments són el producte que els enquestats són més propensos a comprovar, el 81% declaren que miren els ingredients abans de comprar.

Publicacions de l'ACSA

 
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'elaboració de l'oli d'oliva verge

Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'elaboració de l'oli d'oliva verge

Aquesta guia està reconeguda oficialment per les autoritats catalanes en matèria de seguretat alimentària.

Estimació de l'exposició de la població a l'ocratoxina A. Nou capítol del document Micotoxines - Estudi de dieta total 2008-2010

Estimació de l'exposició de la població a l'ocratoxina A. Nou capítol del document Micotoxines - Estudi de dieta total 2008-2010

Tots els valors estimats per als diferents grups de població es troben per sota del nivell de seguretat.

ACSA brief

 

Avaluació de la seguretat dels medicaments veterinaris: els límits màxims de residus

Butlletí acsa brief de gener/febrer (PDF, 358 kB)

Documentació de jornades

 

El 20 de febrer va tenir lloc la inauguració oficial de la III edició del màster oficial interuniversitari en seguretat alimentària

La conferencia inaugural versà sobre “El malbaratament d’aliments i la seguretat alimentària” a càrrec del Sr. Jordi Peix, vicepresident del Banc dels Aliments de Barcelona.

Aspectes solidaris i riscos sanitaris en la recuperació d'aliments per a persones sense recursos

Jornada a celebrada a Reus el 26 de febrer.

Les receptes d'Alícia

 
Falafels

Falafels

La recepta d'Alícia de febrer (PDF, 115 kB) és apta per a al·lèrgics a la llet, a l'ou i per a persones celíaques.




Vídeos

 
Quatre normes per garantir la seguretat dels aliments que preparem

Quatre normes per garantir la seguretat dels aliments que preparem

Vídeo del Departament de Salut sobre quatre normes per preparar aliments segurs.
ISSN: 2013-3316
DL B. 24467-2012

No hay comentarios: