martes, 5 de marzo de 2013


I Diàleg sobre l’Índia “La dona a l’Índia: una simple qüestió de gènere?”

La reacció de la societat índia davant la violació col·lectiva d'una jove estudiant a Delhi el passat mes de desembre ha posat de manifest que alguna cosa està removent els fonaments d'aquesta societat. Mai abans s'havia vist una resposta tan espontània, contundent i amb tanta força que protestés enèrgicament contra la impunitat dels abusos que s'exerceix sobre les dones.

L'Índia, que té més de 1.300 milions d'habitants, va registrar gairebé 25.000 casos de violació l'any passat (un cas de violació per cada 52.000 habitants), una xifra que ha augmentat en un 25% en els últims sis anys. Davant la subsistència d'una arrelada discriminació de les dones, ¿les manifestacions ciutadanes de les últimes setmanes apunten que les noves generacions urbanes a l'Índia estan impulsant un canvi de percepció de la dona? La igualtat és a l'agenda pública de la societat índia? Pot el desenvolupament econòmic comportar un canvi cultural en relació amb la posició social de les dones? Aquestes són algunes de les preguntes que s’abordaran a través del diàleg amb experts sobre la realitat de l'Índia contemporània.

Participen:
Parvati Nair, directora de la United Nations University, Barcelona
Agustín Paniker, escriptor i director de l’Editorial Kairós

Modera:
Ramón Mª Moreno, director general de Casa Àsia

Dijous, 7 de març de 2013
19.00 h
Seu de Casa Àsia
Av. Diagonal, 373
Barcelona
Entrada lliure fins a completar l’aforament


Informació actualitzada a Casa Àsia
Web de la Xarxa de Dones Asiàtiques i Espanyoles
Bibliografia sobre la dona a l’Índia

I Diálogo sobre India “La mujer en India: ¿una simple cuestión de género?”


La reacción de la sociedad india ante la violación colectiva de una joven estudiante en Delhi el pasado mes de diciembre ha puesto de manifiesto que algo está removiendo los cimientos de esta sociedad. Nunca antes se había visto una respuesta tan espontánea, contundente y con tanta fuerza que protestara enérgicamente contra la impunidad ante el abuso que se ejerce sobre las mujeres.

La India, que tiene más de 1.300 millones de habitantes, registró casi 25.000 casos de violación el año pasado (un caso de violación por cada 52.000 habitantes), una cifra que ha aumentado en un 25% en los últimos seis años. Ante la subsistencia de una arraigada discriminación de las mujeres, ¿las manifestaciones ciudadanas de las últimas semanas apuntan que las nuevas generaciones urbanas en la India están impulsando un cambio de percepción de la mujer? ¿La igualdad está en la agenda pública de la sociedad india? ¿El desarrollo económico puede comportar un cambio cultural en relación con la posición social de las mujeres? Éstas son algunas de las preguntas que se abordarán a través del diálogo con expertos en la realidad de la India contemporánea.

Participan:
Parvati Nair, directora de la United Nations University, Barcelona
Agustín Paniker, escritor y director de la Editorial Kairós

Modera:
Ramón Mª Moreno, director general de Casa Asia

Jueves, 7 de marzo de 2013
19.00 h
Sede de Casa Asia
Av. Diagonal, 373
Barcelona
Entrada libre hasta completar el aforo


Información actualizada en Casa Asia
Web de la Red de Mujeres Asiáticas y Españolas
Bibliografía sobre la mujer en India


Organitzat per:
Organizado por:


Casa Asia | Sede Social | Av. Diagonal, 373 | 08008 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centro Casa Asia - Madrid | Carrera de San Jerónimo, 15 | 28014 Madrid | +34 91 389 61 00
www.casaasia.es | www.casaasia.cat | www.casaasia.eu | casaasia@casaasia.es

No hay comentarios: