jueves, 21 de marzo de 2013



#0279
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 21 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra:
L’any 2012, la quantitat de fruita fresca consumida a les llars catalanes ha augmentat un 7% respecte de l’any anterior.

  • Quadre de comandament agroalimentari i rural (més actual)
  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
L'indicador ISC de la setmana 11 es manté constant a causa del manteniment de preus i costos, cosa que ha fet que el valor de l'índex continuï a la mitjana dels valors (124,88 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells negatius (-8,99 p.p.).
Les entregues de llet durant el mes de gener han estat un 0,6% superiors a les del mateix període de l'any anterior.
Estabilitat general en tots els sectors ramaders a excepció dels ous, que disminueixen per a totes les categories. En el mercat de cereals, hi ha hagut ascensos, alguna repetició i algun lleuger descens en els mercats estatals; la soja repeteix preu respecte de la setmana anterior. Pel que fa a la fruita fresca, els preus continuen constants i a unes cotitzacions força acceptables.
Amunt
 

:: Observatori del Boví de Llet i de Carn

Observatori de la llet de Catalunya
En comerç internacional, hi ha hagut l’any 2012 una sensible millora de la taxa de cobertura, en llet i, sobretot, en carn. En aquest apartat, són esperançadors els resultats creixents de l’exportació d’animals vius als països àrabs mediterranis.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 11 de 2013.
Aquest mes de febrer, els preus de les diferents peces del porc han patit variacions irregulars, tant en la venda a l’engròs com en la venda al detall. Han augmentat en algun producte, com el llom de canya a l'engròs, que ha arribat a màxims històrics; i han disminuït en d’altres com el filet, que ha començat l'any amb un dels preus més baixos vistos fins al moment (5,43 €/kg).
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Les existències de poma de Catalunya a 28 de febrer de 2013 s’han situat en 72.848 tones, un 44% menys que l’any passat. El grup varietal Golden és el més important amb el 75% d’aquest estoc.
Les dades de consum, en milers de kg acumulats fins al mes de desembre de 2012 a les llars catalanes, mostren que el nombre total de quilos consumits és superior a l’any passat respecte del mateix període.
Durant el febrer de 2013, s’han acumulat un total de 29,60 tones (t) de poma i 38,60 t de pera.
El primer preu al pagès de poma Golden i grogues de la campanya 2012/13 correspon al mes de setembre, i se situa en 44,40 €/100 kg. Aquest preu augmenta progressivament fins a situar-se en 47,24 €/100 kg al mes de desembre.
Aquesta setmana 11, continuen els preus estables de les últimes setmanes.
Durant la setmana 10, els preus es mantenen estables respecte de la setmana anterior; només la pera Blanquilla Ia 55-60 augmenta el preu.
Aquesta setmana 11 i respecte de la setmana passada, hi ha una pujada generalitzada de preus a Mercabarna, mentre que a Mercamadrid només augmenten els preus de les peres i a Mercasevilla disminueixen els de la poma Gala i la pera Blanquilla.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit d’Espanya i del món.
Espanya
Les vendes del comerç minorista, sense incloure les estacions de servei, registren una variació anual de -9,1% a preus constants. Si desglossem aquestes vendes per tipus de productes, l’alimentació disminueix un 5% i la resta baixa un 11,6%.
Món
Ja està disponible l’informe de prospectiva de cereals. Com ja vam apuntar la darrera setmana, arran de les previsions d’oferta i demanda de productes agraris que serveixen de base per al document que aquí us presentem, es revisen a l’alça els estocs i les produccions de blat. La Unió Europea és responsable d’aquest augment, ja que s’espera una collita 520.000 tones superior a la prevista el mes anterior. En el cas dels cereals secundaris, les previsions apunten a la baixa, tant pel que fa als estocs com a la producció.
Es revisa a la baixa, en 1,5 milions de tones, la producció de soja per a la campanya 2012/13. La responsable d’aquesta caiguda és l’Argentina, que registra 1,5 milions de tones menys que les apuntades a l’informe del mes de febrer. La colza puja respecte de les previsions del mes anterior, i el gira-sol es manté sense canvis respecte d’estimacions anteriors.
No s’esperava el dinamisme actual en l’exportació d’aus i carn vermella.
Amunt

No hay comentarios: