martes, 5 de marzo de 2013



# 23
Semàfor del comerç
Conjuntura del sector detallista
Observatori d'Empresa i Ocupació
Semàfor
Dilluns, 04 de març de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
 

:: Evolució dels indicadors que incideixen sobre el consum

Cat i Esp - Var. Interanual del consum de les llars (en %)
La confiança dels consumidors es recupera el darrer trimestre de 2012, després del mínim històric de tota la sèrie assolit el mes de juliol, tot i que es manté es nivells baixos i per sota dels valors del darrer trimestre de 2011.

D’altra banda, no hi ha cap factor que millori la renda disponible de les famílies, per tant, el consum de les llars es continua veient fortament minvat.
Amunt
 

:: Evolució de les vendes i del mercat de treball

Catalunya - Evolució de l'índex de vendes del comerç al detall per CA
A Catalunya, les vendes cauen un 9,1% respecte el quart trimestre de 2011 i presenten una evolució més negativa que la d’altres comunitats autònomes. A nivell estatal, les vendes cauen en tots els formats i a tots els sectors analitzats: de manera que tots tanquen l’any 2012 amb un nivell de vendes mitjà inferior al de 2011.

Tot i així, les grans cadenes continuen sent les que millor resisteixen la crisi, perquè la davallada no és tan intensa com a la resta de formats. I per sectors, el de l'alimentació és el que presenta una menor reducció de les vendes
Catalunya - Evolució de la taxa de temporalitat en el comerç al detall i total economia
A Catalunya, l'ocupació en el sector es torna a reduir interanualment (-4,6%) així com també ho fa el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social(-2,5%). Respecte el 31 de setembre de 2011, el nombre de personesregistra

No hay comentarios: