lunes, 4 de marzo de 2013


 RSS 
CAT / CAST    A    A
NOTÍCIES DESTACADES
V Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual
25/02/2013

La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, organitza les V Jornades, aquesta edició versarà sobre "El llenguatge inclusiu"

Dia:  15 de març de 2013 Hora: de les 9.00 a les 14.00 hores,Lloc: Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC)
c. Sancho de Ávila, 125-129 a Barcelona.

Un del objectius d'aquesta jornada és presentar la "Guia de llenguatge inclusiu", document que es vol afegir a les iniciatives editades anteriorment, entre d'altres, les Recomanacions sobre el tractament informatiu de la immigració del CAC com la Guia sobre el tractament de la diversitat cultural en els mitjans de comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya que recullen propostes per evitar un llenguatge discriminador i vol aportar nous elements de reflexió en relació amb el llenguatge de la diversitat. En el marc de les jornades també es lliuraran els Premis de foment a la diversitat en l'audiovisual que atorga anualment la Mesa.

L'assistència a la jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia a l'adreça electrònica:mesa.diversitat@gmail.com .
  
Font: MDA
Còmic antirumors "Blanca Rosita Barcelona"
13/02/2013
La Xarxa BCN Antirumors treballa i contribueix a un model intercultural de la ciutat a partir de 3 principis fonamentals: d'equitat, de reconeixement de la diversitat i d'interacció positiva. Amb els objectius de desmuntar i aturar els rumors i estereotips que afecten la convivència; prevenir la propagació de nous rumors i la creació d'estereotips, prejudicis i actituds discriminatòries i facilitar la interacció positiva en la relació entre persones que pertanyen a diferents col·lectius.

Entre d'altres accions de sensibilització que porta a terme ha publica el 3. Còmic antirumors: "Blanca Rosita Barcelona" sobre la immigració, el comerç i els impostos. S'analitzen els falsos rumors que afirmen que la població immigrada no paga impostos o rep un tractament de favor per part l'administració.
Font: MDA
Presentació del llibre "Corresponsals de les migracions. La cobertura informativa d'un fet global"
24/01/2013
El 23 de gener de 2013 es va presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya l'obraCorresponsals de les migracions, on va iintervenir:
Jean-Paul Marthoz, autor de l'obra
Àlicia Oliver, Col·legi de Periodistes de Catalunya
Carles Solà, director del programa Tot un món
Marta Muixí, periodista
En Jean-Paul Marthoz, va manifestar que les persones, moltes vegades, volen que es reforcin els seus estereotips i no volen saber la veritat de la informació. Considera que els periodistes haurien de tenir en compte tres factors imprescindibles per una bona comunicació: la independència, diferenciar allò que veu del que pensa i la responsabilitat en la seva tasca diària, així mateix, va manifestar la seva preocupació per l'aparició de webs i blogs amb connotacions racistes i xenòfobes, difícils de controlar i que tenen un impacte molt important en la població i resten fora de qualsevol tipus de control.

L'obra aborda amb mirada complexa i glocal el fet migratori, un recull de recursos pràctic i accessible adreçat als i les periodistes d'avui i de demà, als i les investigadores.
El manual, posa sobre la taula alguns dels principals interrogants de la cobertura de les migracions: cal citar l’origen ètnic de les persones que apareixen en les notícies? Cal donar la paraula als i les racistes? com s'han d'’explicar les històries humanes? Quines qüestions ètiques s'han de valorar en entrevistar persones en situació de vulnerabilitat? A més, l'obra aporta les nocions sociològiques i jurídiques per comprendre les dinàmiques migratòries. En definitiva, una eina per periodistes però també per les institucions i associacions.

Font: MDA

No hay comentarios: