jueves, 17 de octubre de 2013

#0002
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 17 d'octubre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: Les comarques en les quals el sector agrari té una major contribució econòmica sobre el total comarcal són les Garrigues, la Noguera i el Pla d’Urgell, amb un 16,7%, un 14,1% i un 11,8% respectivament.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix, continua a la baixa i el garrí (20 kg) aguanta posicions. En boví els preus es mantenen estables a excepció del frisó, que descendeixen. En oví, estabilitat en alguns escorxadors i augments en altres. En aviram, augmenta la cotització del pollastre groc i estabilitat per a la resta del sector, i també en els ous. Pel que fa al conill, augmenta el preu.
En el mercat dels cereals, augmenten els preus a excepció de l’ordi. En fruita fresca, es dóna un petit descens en el preu de la pera Conference i en fruita seca, el preu de l’ametlla no para d’incrementar-se.
L'indicador de la setmana 41 disminueix respecte la setmana passada, degut a una nova disminució de preus (-4,81 p.p.), tot i que segueix per sobre de la mitjana (156,06 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte el mateix període de l'any passat, continua mantenint nivells positius (21,13 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
S'ha publicat al DOGC l’índex de preus percebuts agraris corresponent al 2012, a efectes de l’actualització de les rendes dels contractes de conreu.
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
Durant el mes d’agost, els preus de la llet i de totes les categories de vedell frisó han experimentat una davallada, en canvi els de les diferents categories dels vedells creuats han incrementat, respecte els enregistrats al juliol. Pel que fa als costos de producció, tots els preus disminueixen, respecte els del mes anterior, excepte el del lactoreemplaçant i el de l’alfals. En comerç internacional, augmenta la taxa de cobertura en el cas de la llet i dels productes lactis i disminueix en el cas dels productes derivats del boví de carn. I pel que fa a les dades de consum, respecte les dades enregistrades al 2012, només experimenta un petit increment el consum de la llet líquida.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 41.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
El setembre, l’IPC a Catalunya ha disminuït un 0,3% respecte del mes anterior, mentre que ha augmentat un 0,5% interanual. Hi ha hagut un decrement del -1,1% en aliments i begudes no alcohòliques. En termes anuals respecte del mateix mes de 2012, aquest grup mostra un augment del 2,4%.
Les exportacions han augmentat un 1,3% interanual a Catalunya al juliol de 2013, segons dades de l'Agència Estatal d'Administració Tributària. Per destinació econòmica, els béns de consum presenten un increment del 5,4%; en canvi, els de capital i intermedis registren decrements (1,2% i 1%, respectivament). Les importacions han disminuït un 4% interanual i tots els tipus de béns mostren decreixements.
La Ribera d'Ebre, amb un PIB per habitant de 65.100 euros, és la comarca que mostra el PIB per càpita més elevat l'any 2010 i dobla la mitjana catalana (27.700 euros). Aquesta comarca es caracteritza per una forta presència de la indústria energètica. Era Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Barcelonès i la Cerdanya també són comarques que superen la mitjana catalana en més d'un 10%. A l'altre extrem, hi ha el Priorat, que, amb 15.100 euros, és la comarca amb menys nivell de PIB per càpita i se situa quasi al 50% per sota de la mitjana catalana.
Espanya
Ja estan disponibles les dades 2011-2012.
Món
Les dades provisionals per a l’any de collita 2012-2013 avaluen la producció d’oli d'oliva al voltant de
2.500.000 tones, un 26% menys que en l’exercici 2011-2012. A Espanya, la producció cau un 62%; a Portugal, un 23%, i en canvi puja un 22% a Grècia i un 9% a Itàlia. Les previsions per a la campanya 2013-2014 mostren una producció mundial d’uns 3.000.000 de tones, un 20% més respecte de la campanya anterior. Tanmateix, s’espera que Espanya sigui el país on la producció es veurà més incrementada, amb la qual cosa es recuperarà de la caiguda de la temporada anterior. A la resta, s'espera que Portugal augmenti la collita, mentre que a Grècia s'espera que sigui menor com a conseqüència de les altes temperatures i els vents calents d’aquest estiu.
Ja podeu consultar els principals indicadors econòmics corresponents als anys 2011-2012.
Amunt

No hay comentarios: