viernes, 4 de octubre de 2013

#0300
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 03 d'octubre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: Les llars catalanes van destinar el 14,6% del seu pressupost a l’alimentació l’any 2012.

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix disminueix la seva cotització per tercera setmana consecutiva i el garrí, per contra, aquesta setmana es resisteix i repeteix preu. Estabilitat general en els sectors del boví, l’oví i l’aviram. En els ous es dóna un lleuger augment per la categoria M i el conill augmenta 0,12 €/kg-viu. En referència als sectors agrícoles: En cereals, es dóna un descens general i la fruita fresca repeteix preus respecte la setmana anterior. Pel que fa a la fruita seca, segueixen els augments en les tres varietats d’ametlla.
Segona setmana consecutiva amb una baixada de preus, la qual cosa fa que l'indicador de la setmana 38 torni a disminuir (-7.66 p.p.) respecte de la setmana passada, tot i mantenir-se per sobre de la mitjana (171,29 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (25,37 p.p.).
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 38.
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l’àmbit de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i també mundial.
Catalunya
Registra un increment del 0,6% interanual a Catalunya a l'agost de 2013. Per productes, l'alimentació presenta un creixement del 5,2%, mentre que la resta de productes disminueix un 2,6% respecte de l'agost de l'any anterior.
La competitivitat en preus de les manufactures catalanes ha empitjorat 2,2 punts percentuals al primer trimestre de 2013 respecte d’un any enrere, dins del conjunt dels països industrialitzats.
L’Índex ha crescut un 0,3% interanual a Catalunya a l'agost de 2013. Per grans sectors industrials, els béns de consum i l'energia creixen un 1% i un 1,4%, respectivament, mentre que els béns intermedis i els d'equipament disminueixen un 0,8%.
La despesa mitjana anual en consum de les llars catalanes va ser de 29.960 euros per llar l'any 2012, segons l'Enquesta de pressupostos familiars. Les llars van destinar el 57,3% del seu pressupost a béns de primera necessitat: el 33,7% a despeses relacionades amb l'habitatge, el 14,6% a alimentació i l'11,2% a transport.
Espanya
Els preus de la terra han disminuït un 3,2% en termes reals l’any 2012, i continuen el retrocés iniciat l’any 2008.
Món
S'espera que el sector de pollastres d'engreix de la UE-28 creixi l’any 2013. Brasil i Tailàndia seguiran sent els principals proveïdors de carn de pollastre a la UE-27. Les exportacions es mantindran estables.
Amunt

No hay comentarios: