viernes, 4 de octubre de 2013

#098
Consum notícies 
Butlletí de l'Agència Catalana del Consum
2a etapa
1 d'octubre de 2013
ISSN 2013-889X | butlletins anteriors
L’empresa venedora respon dels defectes d’un producte durant 2 anys.
Sumari
  • Consum a Twitter

    Consum a Facebook

    Les factures clares

    Autoavaluació d'empreses

    Empreses adherides a l'arbitratge de consum

    Codi de Consum de Catalunya
  • Càpsules de consum
 

:: Actualitat

imatge codi de consum
El passat 26 de setembre va tenir lloc una reunió de les Oficines Públiques de Consum, amb l'assistència del Sr. Francesc Vendrell, director de Consum i Territori del Síndic de Greuges de Catalunya, i del subdirector de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Sr. Albert Melià. Aquesta reunió és conseqüència del protocol de col·laboració que van signar el maig de 2012 el Síndic, l'Autoritat Catalana de la Competència i l'ACC, per impulsar accions conjuntes que garanteixin la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries i la competència efectiva en els mercats. Entre d'altres qüestions, es va tractar la importància que tenen les Oficines Públiques d'Informació al Consumidor per la seva relació directa amb els ciutadans i per la utilitat que pot tenir conèixer com treballen i quins són els principals problemes que tracten.

imatge
Una temporada més, l'Agència Catalana del Consum reprèn les seves seccions a diferents emissores de ràdio. Cada dijous podeu escoltar els nostres consells, a les 9 del matí a L'hora del consumidor de Ràdio Estel (www.radioestel.com) i, a partir de les 15h, en el programa Tot és possible de RAC1 (rac1.org). També tornen els consells de consum al programa De tots colors de Ràdio Vic, a l'Entre hores de Ràdio 4 (www.rtve.es/radio/radio4) i a La Xarxa (www.laxarxa.com). Si voleu estar sempre informats dels dies i horaris d'emissió, podeu seguir-nos aTwitter i Facebook.

imatge
S'han retirat del mercat uns botins de color fúcsia per a nen i nena, amb codi d'article 69621 i comercialitzats per Lidl, perquè s'ha detectat crom VI en aquest calçat que pot provocar reaccions al·lèrgiques i problemes en la pell. D'una altra banda, el model BF-0133 del ventilador de terra de la marca Orbegozo, amb codi de barres 814360441524646, s'ha retirat de la venda per possible risc de xoc elèctric. Per últim, el vehicle marca Nissan, model Micra K12, presenta un problema en una peça del volant de direcció, que en casos excepcionals podria suposar un risc d'accident. El rang de producció afectat està comprès entre el 2 de desembre 2002 i el 12 de maig del 2006 i Nissan ofereix la reparació gratuïta del vehicle.

L'Agència Tributària ha detectat un intent de frau tipus "phishing" (pesca de contrasenyes) a través d'Internet mitjançant trameses de comunicacions per correu electrònic, suplantant la seva identitat i imatge, en les quals s'indica als destinataris que els corresponen més diners a tornar de les seves declaracions fiscals i se'ls demanen dades personals i els números i claus de les targetes de crèdit. L'Agència Tributària recorda que mai no sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte, ni números de targeta dels contribuents.

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, aprofitem per recordar que les persones grans són un col·lectiu especialment protegit pel Codi de Consum de Catalunya i repassem alguns consells per evitar problemes de consum:
- Si durant una excursió adquiriu un producte, disposeu de 7 dies des del moment de la recepció per retornar-lo, sense explicacions ni penalitzacions.
- Si rebeu la visita de comercials perquè canvieu de companyia de la llum, del gas o del telèfon, no faciliteu dades bancàries si no esteu ben segurs i vigileu amb el que signeu.
- Desconfieu de les visites imprevistes que vénen a casa vostra a fer revisions del gas natural o del butà, si no han estat notificades prèviament per les empreses corresponents.
- Demaneu i conserveu totes les factures i els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia.

:: Destaquem

Vídeo sobre l'aplicació mòbil InfoConsum


Imatge Agència Catalana del Consum www.consum.cat

No hay comentarios: