jueves, 10 de octubre de 2013

Flash TIcSalut octubre de 2013 #61


TicSalut
Generalitat de Catalunya. Departament de Salut

FlashTicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut


OCTUBRE DE 2013

#61

Tots els números

Catalunya explica a Suècia com impulsa la innovació en envelliment actiu i saludable junt amb altres regions europees

En el marc de l’Ambient Assisted Living (AAL) Forum 2013, el Departament de Salut va ser convidat a Norrköping (Suècia) per compartir bones pràctiques en l’impuls de la innovació en envelliment actiu i saludable a Catalunya i a nivell europeu. El 24 de setembre es va desenvolupar aquesta sessió en un format dinàmic de ‘talk show’, conduït per un periodista de la BBC britànica, amb la participació d'altres regions d’Europa capdavanteres en aquest àmbit, inclosa Catalunya. El Dr. Francesc Garcia Cuyàs, Coordinador de les TIC del Departament de Salut i Director de la Fundació TicSalut, va fer la presentació de l’experiència catalana en un vídeomissatge.

La Infermera Virtual aposta pels vídeoconsells de salut per fer més accessibles els continguts als usuaris

La primera entrega de píndoles en vídeo, dirigides a pacients oncològics, ha estat produïda en el marc d’un conveni de pràctiques del Grau en Mitjans Audiovisuals del Tecnocampus amb el Col·legi d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) durant el passat curs acadèmic, amb la col·laboració del Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació TicSalut.

Els Estats Units supervisaran i regularan només les apps que comportin riscos de salut per al pacient

La Food and Drug Administration (FDA), l’agència governamental responsable als Estats Units de supervisar la seguretat i l’efectivitat dels dispositius mèdics, ha publicat un document amb recomanacions no vinculants i obert a la participació pública en què es posiciona sobre la regulació i la seguretat de les apps de mHealth.

Entrevista


Director i membre de la junta de Telemedicine Clinic (TMC)
Entrevista al Sr. David Carratt
David Carratt és director i membre de la junta de Telemedicine Clinic, el centre més gran d’Europa de teleradiologia i telepatologia, amb seu a Barcelona i oficines al Regne Unit, Suècia i Austràlia. Des de la torre Mapfre de Barcelona, els especialistes fan el diagnòstic de pacients que es troben a milers de kilòmetres, oferint servei nit i dia a més de 100 hospitals públics i a les autoritats de salut dels països nòrdics, el Regne Unit i Espanya. Carratt, llicenciat en Matemàtiques i Física per la Universitat de Sussex (Regne Unit), és soci de Kennet Partners, fundador de Vie Carratt i inversor en negocis d’emprenedors a Europa. 
  • IDigital

    Millora de la competitivitat de les empreses TIC catalanes
  • HealthITForum

    Espai de debat per a directius i professionals
  • Infermera Virtual

    Portal de Salut del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona

No hay comentarios: