martes, 1 de octubre de 2013

# 65
Butlletí d'Economia Social i Cooperativa
Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom
Imatge de capçalera del butlletí
Dilluns, 30 de setembre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
Per incloure notícies en el butlletí, podeu enviar-les a labústia de contacte posant en l'assumpte "Economia Cooperativa"


Enllaços relacionats

  • @coopscatalunya
  • ACC10
  • Rscat
 

:: Destacats

El Govern aprova la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei de reforma parcial de la Llei 18/2002, de 5 de juliol, de Cooperatives.
Alguns dels punts claus d’aquesta reforma són fomentar la creació de noves cooperatives i la consolidació de les ja existents i reforçar les vies de finançament de les cooperatives.

El Govern analitza l’informe d’Aracoop, Programa de suport a la creació d’empreses cooperatives 2013–2016, el qual te previst crear al voltant de 1000 cooperatives en quatre anys i s’executarà de manera conjunta entre el Departament d’Empresa i Ocupació i les Federacions de cooperatives de Catalunya.
Amunt
 

:: Notícies

Les experiències de Costa Brava Verd Hotels , cooperativa que aplega 59 hotels, líder en productes de turisme actiu i Femmefleur , cooperativa virtual de venda de productes ecològics, gestionada des de Catalunya, Holanda i Guinea, varen exposar els seus projectes de cooperació i creixement a la jornada promoguda entre el Departament d’Empresa i Ocupació i l’Associació de Dones Empresàries i Directives del Vallès al Parc Tecnològic del Vallès.


Els mitjans de comunicació continuen fent-se ressò del cooperativisme. A tall d’exemple, el diari La Vanguardia, mostra que la creació de cooperatives de treball va créixer al 2012 un 36% a Catalunya.

La sisena edició del Postgrau en Economia Cooperativa, té per objectiu generar coneixement, donar a conèixer la contribució de l’empresa d’economia cooperativa i formar persones expertes en els diferents aspectes de la gestió d'aquest tipus d'empresa i el seu entorn polític, econòmic i social.
El període de pre-inscripció estarà obert fins l'11 d’octubre 2013.
Han estat tres anys fent proves i els resultats finals del projecte són molt favorables. Segons els seus productors, el cultiu de safrà és rendible i de molta qualitat. Fins ara n'han plantat 2.000 quilos i a l'octubre crearan la primera cooperativa de safrà a Catalunya.

El quart Debat d’Economia Social i Cooperativa ha tractat sobre El futur de les mutualitats de previsió social, entitats d’economia social fortament arrelades a Catalunya. El president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, ha defensat la solvència i perspectives de futur d’aquestes entitats d’economia social.


Durant la jornada que varen organitzar el Departament d’Empresa i Ocupació i el Consell Comarcal del Baix Camp a Reus el passat mes de setembre, es varen donar a conèixer experiències cooperatives i de l’economia social com la Unió Corporació Alimentària El Brot  i l'Associació Taller Baix Camp .
Amunt
 

:: Agenda



El 18 d’octubre, al Palau Moja, tindrà lloc el quart debat d’economia social i cooperativa sota el títol “Col·laboració entre empreses mercantils i Centres Especials de Treball” amb la directora d’Icària Iniciatives Socials, Maria José Pujol, i representants de les empreses Barter i Avis. Més informació en aquest enllaç .

Jornada per divulgar experiències d’empreses d’economia social i cooperativa basades en el servei a les persones, a càrrec de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-oriental de Catalunya, la cooperativa La Fageda, Bassegoda-Escola Petit Plançó, SCCL i la cooperativa Edat 3.
Tindrà lloc a Olot, el dia 3 d’octubre.
Jornada per conèixer les oportunitats emprenedores i socials amb els models de cooperatives i societats laborals, a càrrec de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Granja Escola l’Aurò, SLL, la cooperativa Calidoscoop, la cooperativa Sepra, Servei de Prevenció Integral i la Caixa de Guissona.
Tindrà lloc a Cervera, el dia 9 d’octubre.
Jornada per mostrar les possibilitats de crèixer i innovar a través del model cooperatiu, mitjançant diverses experiències d'entitats de la comarca del Bages. Tindrà lloc a Manresa, el dia 16 d'octubre.
Més informació en aquest enllaç .


Jornada per generar estratègies compartides pel creixement a través de la fórmula cooperativa, a càrrec d'entitats del sector de l'economia social.
Tindrà lloc a Santa Coloma de Farners, el dia 24 d'octubre.
Més informació en aquest enllaç .


El proper 4 d’octubre, es celebrarà la VIII edició del Fòrum del Coaching Organitzacional que promou la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’Associació de Coaching Transformacional (ACT).

La 2a Jornada Internacional de Finances Cooperatives, Financoop 2013, tindrà lloc a Barcelona el proper 10 d’octubre, tractarà del paper de les cooperatives en la generació d’ocupació, la importància de les aliances entre diversos actors i els nous instruments per al finançament de l’economia social.
L'Ajuntament de Santa Margarida organitza una jornada de debat i reflexió sobre el cooperativisme el 4 d’octubre, comptant amb la participació del sector i també amb experts d’aquest model d’empresa d’economia social.
La jornada va dirigida a socis i directius de cooperatives, responsables polítics, tècnics, assessors, agents socials i econòmics i, en general, persones interessades en el cooperativisme.
Amunt

No hay comentarios: