jueves, 24 de octubre de 2013

#0303
Novetats Estadístiques
Estudis i Prospectiva Agrària i Alimentària
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. ISSN: 2014-4962
Dijous, 24 d'octubre de 2013Imprimeix | Butlletins anteriors
La xifra: Catalunya va incrementar el volum d’aigua de reg un 13,8% l’any 2011 respecte de l’any anterior

  • Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Mapa del Web d'Estadístiques i Observatoris
  • Institut d'Estadística de Catalunya (idescat)
 

:: Estadístiques del Departament

Estadístiques del Departament. PERIÒDIC
El porcí d’engreix continua el descens i el garrí (20 kg) no mou fitxa. L’únic moviment del sector boví ha estat el petit descens del vedell creuat. Sense canvis en els sectors de l’oví, l’aviram i el conill. Tendència baixista en els ous altra vegada.
En cereals, els preus s’enlairen a excepció del blat de moro i la farina de soja 47%, els quals disminueixen la cotització. Pel que fa a la fruita fresca, disminueixen els preus de la poma Golden i la Vermella Americana. La fruita seca, mostra una estabilitat general a excepció de l’ametlla Llargueta (+0,20 €/kg-gra).
L'indicador de la setmana 42 torna a disminuir (-4,81 p.p.) respecte de la setmana passada a causa d’una nova baixada de preus, que es mantenen, però, per sobre de la mitjana (156,06 p.p.). D'altra banda, l'indicador en termes comparatius respecte del mateix període de l'any passat continua mantenint nivells positius (21,13 p.p.). 
S’han actualitzat les dades mensuals de la situació dels embassaments a Catalunya.
Amunt
 

:: Observatori Agroalimentari de Preus

Observatori agroalimentari de preus
S'han publicat els preus de la terra de l'any 2012.
Amunt
 

:: Observatori de la Llet de Catalunya

Observatori de la llet de Catalunya
A partir de l’estudi de l’evolució dels preus de la llet i de la carn de boví al món, es desprèn que, durant el primer semestre de l’any 2013, tant la llet com la carn de boví es paguen més bé en la Unió Europea, en comparació amb els seus principals competidors, Nova Zelanda i els Estats Units (USA) en el cas del sector lleter, i l’Argentina, el Brasil i USA en el cas del sector carni.
Durant el 2n trimestre, s’amplia la cistella de referència de productes observats que inclou 7 tipus de productes carnis, 8 de llet de vaca, 8 tipus de iogurts, 4 postres làcties i 8 tipus de formatge de vaca. En general, s’observa que els preus al consum són sensiblement inferiors als hipermercats envers els supermercats, i que les marques de distribució cada vegada prenen més importància en l’actual context econòmic.
Amunt
 

:: Observatori del Porcí

Observatori del Porcí
S’ha publicat el Full de preus setmanals del porcí corresponent a la setmana 42.
Amunt
 

:: Observatori de la Fruita Fresca

Observatori de la fruita fresca
Amunt
 

:: Altres estadístiques

Aquesta setmana, trobareu informació sobre estadístiques en l'àmbit de Catalunya, d'Espanya, d'Europa i tambémundial.

Catalunya
El nombre d'empreses a Catalunya era de 590.629 a 1 de gener de 2013, un 1,9% menys que un any abans.
Espanya
El volum d’aigua de reg utilitzat en el sector agrari a tot l’Estat va augmentar un 1,4% l’any 2011 respecte de l’any anterior.
Europa
Informe mensual de mercats ramaders
Comissió Europea. 17 d'octubre de 2013
Informe mensual de mercats ramaders
Comissió Europea. 17 d'octubre de 2013
Informe mensual de mercats ramaders
Comissió Europea. 17 d'octubre de 2013
Informe mensual de mercats ramaders
Comissió Europea. 17 d'octubre de 2013
Informe mensual de mercats ramaders
Comissió Europea. 17 d'octubre de 2013
L’any 2009, els productes industrials van representar el 28% de la producció total de la UE, mentre que als Estats Units van representar el 22% de la producció total, seguits dels serveis comercials amb un 16%. En tots els casos, els productes agrícoles representen una proporció molt baixa de la producció total (2% l’any 2009).
 Les dades de maig d’enguany indiquen que la cabana porcina francesa continua disminuint (-0,6% comparada amb el mes de maig de 2012). Es preveu un descens de la producció el primer semestre de 2014. Quant a la resta de països, Polònia presenta una bona evolució de la cabana porcina, mentre disminueix la d’Espanya i Itàlia.
En el primer semestre de 2013, la producció bovina a França es va reduir un 9% respecte de l’exercici anterior. En el segon semestre de 2013, s'espera que es mantingui en els nivells de 2012. Els països del nord d’Europa preveuen un augment en la producció el segon semestre d’enguany, mentre que Espanya i Itàlia en preveuen decrements.
Món
Amb l’adhesió de Croàcia l'1 de juliol de 2013 a la Unió Europea (UE), es preveu que el volum de lliuraments de llet a la zona euro augmenti un 0,4%, i el nombre de consumidors incrementi en 4,3 milions de persones (que representen el 0,8 per cent del total de la població de la UE-28).
Amunt

No hay comentarios: